Et ve Süt Kurumu’nun ucuz et projesi kapsamında Ocak, Şubat ve Mart’ta yaptığı alım satımlarda oluşan zararlarının karşılanması için 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden 150 milyon lira kaynak ayrıldı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlanırken, Et ve Süt Kurumu’nun 2019’un ilk üç ayında ucuz etten dolayı uğradığı zararları buradan karşılanacak. 

ESK'NIN OCAK, ŞUBAT VE MART ZARARI BU BÜTÇEDEN KARŞILANACAK 

Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları! Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları!

Bilindiği üzere hükümetin sosyal proje kapsamında başlattığı ucuz et projesi uygulamasında Et ve Süt Kurumu, besiciden 28 liradan aldığı karkas eti, anlaşmalı marketlerde satılmak üzere tedarikçi firmalara 20 liradan veriyordu. Bu uygulama 4 Nisan itibariyle sona ererken, Et ve Süt Kurumu’nun Ocak, Şubat ve Mart ayında oluşan zararları da 2019 tarımsal destekleme bütçesinden ayrılan 150 milyon lirayla karşılanacak. 

HİLELİ ET VERMELERİNE RAĞMEN BAKANLIK SÖZLEŞME SÜRELERİNİ UZATMIŞTI

Ucuz et uygulaması kapsamında A101, BİM ve MİGROS'a Et ve Süt Kurumu (ESK) üzerinden et tedariki yapan firmalar uzun süre tartışma konusu olmuştu. Söz konusu tedarikçi firmalar, ucuz et projesi kapsamında köşeyi dönerken, marketlere de hileli et verdikleri tespit edilmişti. Hileli et verdikleri tespit edilmesine rağmen Bakanlığın bu firmaların sözleşme sürelerini uzatması tepkiye neden olmuştu. 

PROJE DEVAM EDERSE ESK'YA YENİDEN BÜTÇE AYRILACAK

Gelinen noktada 4 Nisan’da sona eren ucuz et projesinin devam edip etmeyeceğine Gıda Komitesi tarafından karar verilecek. Ucuz et projesinin devamı yönünde bir karar alınması durumunda Et ve Süt Kurumu’na yeniden tarımsal destekler bütçesinden kaynak ayrılması gerekiyor.