Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, konuyla ilgili olarak bir video çekerek kamuoyu ile paylaştı. Son zamanlarda yeme gelen zamlardan dolayı üreticinin üretim yapamaz hale geldiğini vurgulayan Keskin, “İneklerimizin kesime gittiğinin çok iyi farkındayız. Bu yüzden kamuoyu açıklama yapma ihtiyacı duydum” dedi. 

Üreticinin sorunlarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve bürokratlara aktardıklarını ifade eden Keskin, şunları kaydetti: “Süt yem paritesi ciddi oranda açılmıştır. Tekrar eski seviyesine getirmek için Gıda Komitesinin kararına ihtiyacımız var. Çiğ süt referans fiyatı belirlemek tek başına Süt Konseyi, Merkez Birliği ve Bakanlığımızın uhdesinde değildir. Gıda Komitesinin nihai kararı ile belirlenecektir. Burada üreticimiz gerçekten mağdur durumda. Mağdur olmaya devam ediyor. Yemler durmuyor ama süt fiyatı yerinde duruyor. 

Gıda Komitesinin biran önce toplanıp bizim nihai kararı vermesi gerekiyor. Şimdiye kadar yaptığımız görüşmelerde sayın Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli hep üreticinin yanında oldu, burada da üreticinin yanında olacağından hiç şüphem yok. 

Sayın Bakanımız Gıda Komitesinde de gerekli çalışmalara yapacak ve üreticilerimizi memnun edecek bir fiyatı en yakın zamanda oluşturacaktır diye düşünüyorum. Üretimin devam edebilmesi için üreticiyi memnun edecek bir rakam olması gerekiyor.”