Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yurt genelinde ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri arasında "Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda" konulu ödüllü resim yarışması düzenliyor. Sanatın en renkli içeriğini barındıran resim üzerinden Türkiye'de genç nesillerin gıda güvenliğine dair bilgi ve birikimlerini, beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım platformu oluştur amaçlanıyor. Bakanlık böylece kamuoyunda gıda güvenirliği ile ilgili farkındalıkları geliştirmek istiyor.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU 'Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenilir gıda ve hijyen konularında yapılan eğitimler ile bilinçli bir tüketici toplumu oluşturmayı hedefliyoruz. Bakanlığımızın bu yıl ikincisini düzenlediği "Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda" konulu resim yarışması gençlerimizin bilgi ve düşüncelerini resimle yansıtacaklar" dedi.

Yarışma iki aşamadan oluşacak. İlk aşamada bölgesel yarışmalar düzenlenerek illerde resim öğretmenlerinden oluşan bir komisyon aracılığıyla her ilin birinci, ikinci ve üçüncüleri belirlenecek. İkinci ve son aşamada ise, tüm yurt genelinde dereceye giren resimler arasında bir değerlendirme yapılarak Türkiye dereceleri ve mansiyonlar sahiplerini bulacak.

Yarışma sonunda bölgelerde dereceye giren resimlerden oluşan gezici serginin tüm Türkiye'yi dolaşması hedefleniyor.

Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 01 Mayıs 2015.

Ödüller:

81 İl'in Birincisine Tablet PC (Hafıza kartı +kılıf)

İkincisine Tablet PC

Üçüncüsüne Fotoğraf Makinesi

Ayrıntılı Bilgi İçin http://www.ulusalcocukresimyarismasi.com