UKON’un 11 Ocak, haftalık dana ve kuzu yağsız kesim fiyatları, bir önceki hafta ile aynı gerçekleşirken, ortalama dana yağsız kesim fiyatı 264,19 TL, kuzu yağsız kesim fiyatı da 276,1 TL oldu.

KESİM FİYATLARI YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR!

Kesim fiyatların seyri piyasalarda yakından takip edilirken, Bakanlın öngörüsüne göre Şubat ayında geçen yıl ithal edilen besilik sığırların kesime girmeye başlayacağı beklentisinden dolayı kesim fiyatlarında bir rahatlama yaşanacak. Ancak iç piyasada kesimlik hayvan açığının hat safhaya çıkması ve Bakanlığın ithalat politikasını düzgün bir şekilde yönetememişinden dolayı piyasalarda ani bir fiyat hareketliliğinin yaşanmasından endişe ediliyor.

SEKTÖRDE İNEK KESİMLERİNİN ARTACAĞI ENDİŞESİ HAKİM

Diğer yandan Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt referans fiyatının süt hayvancılığına büyük bir darbe vuracağı ve bundan dolayı inek kesimlerinin de yoğunlaşabileceği kaydedilirken, bunun da kesim fiyatlarını kısa bir süreliğine baskılayabileceği konuşuluyor.

Ancak her halükarda hayvancılıkta sağlıklı bir üretim politikasının uygulanmaması ve ithalat politikasının da düzgün bir şekilde yönetilememesinden dolayı hayvancılıkta kriz giderek derinleşirken, sektörde bu kötü gidişten dolayı et ve kasaplık ithalatının da özel sektöre açılması endişesi giderek artıyor.  

Dana ve kuzu yağsız kesim fiyatı kaç lira? UKON tarafından açıklanan 11 Ocak güncel kesim fiyatları şöyle... 

Tarım Bakanına ithal etle ilgili kapsamlı soru önergesi! İthal etlerin kime satıldığı denetleniyor mu? Tarım Bakanına ithal etle ilgili kapsamlı soru önergesi! İthal etlerin kime satıldığı denetleniyor mu?

DANA YAĞSIZ KESİM FİYATLARI

Ege Bölgesi: 262,90TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 258,50 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 264,70 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 265,10 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 263,00 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 262,80 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 272,30 TL/Kg

KUZU YAĞSIZ KESİM FİYATLARI

Ege Bölgesi: 298,50 TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 255.00 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 309.55 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 265.80 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 260,00 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 272,50 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 272,00 TL/Kg