TARIMDAN HABER ÖZEL / UKON haftalık (14 Aralık) yağsız dana ve yağsız kuzu kesim fiyatlarını yayınladı. Karkas kesim fiyatları, bu hafta da sert yükselişini devam ettirdi. Dana kesim fiyatı 20 lira, kuzu kesim fiyatı da 15 lira yükseldi.

FİYATLAR İTHALATLA BASKILANIYORDU!

Yem fiyatlarına zam geldi! Besi yemi 9 lira, süt yemi 5 lira arttı! Yem fiyatlarına zam geldi! Besi yemi 9 lira, süt yemi 5 lira arttı!

Et ve Süt Kurumu, canlı hayvan ve karkas et ithalatına yıl sonundan dolayı kısa bir süreliğine ara vermişti. İki haftada bir ithal edilen kasaplık hayvan ile Avrupa’nın belli ülkelerinden yapılan karkas et ithalatı ile iç piyasada kesim fiyatlarının üstü baskılanıyordu. İthalata ara verilmesiyle birlikte kesim fiyatları da sert bir şekilde yükselmeye başladı.

ESK KARKAS ET İTHALATI İÇİN FRANSAYA EKİP GÖNDERDİ!

Kesim fiyatlarının yükselişe geçmesiyle birlikte ESK, yeniden harekete geçerek, karkas et ithalatı için geçtiğimiz hafta Fransa’ya bir ekip gönderdi. Ancak iç piyasada arz sıkıntısını ciddi boyuta ulaştığı için yapılacak ithalatların da yeni zamların önüne geçilemeyeceğini gösteriyor.

BAKANLIK ŞUBAT AYINDA FİYATLARIN SAKİNLEŞECEĞİNİ ÖNGÖRÜYOR

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl ithal edilen besilik hayvanların Şubat ayından itibaren kesime gireceğini öngörerek, Şubat ayından itibaren et piyasasında arz-talep dengesinin de sağlanması bekleniyor.

KUZU

DANA VE KUZU KESİM FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

UKON’un 14 Aralık kesim fiyatlarına göre geçtiğimiz hafta 249,04 lira olan dana yağsız kesim fiyatı bu hafta 20 lira yükselerek 269,18 lira oldu. Yine geçtiğimiz hafta 263,79 lira olan kuzu yağsız kesim fiyatı da 15 lira yükselerek 278,35 liraya çıktı.

KESİM FİYATLARI İKİ BÖLGEDE ORTALAMANIN ÜSTÜNDE ARTTI

Bölgeler arası kesim fiyatları incelendiğinde en fazla yükseliş Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşandı. Bu iki bölgede de kesim fiyatları ortalamanın da üstüne çıkarak 23 lira yükseldi.

Güncel dana kesim fiyatı kaç lira oldu? 14 Aralık kesim fiyatları şöyle...

  • Ege Bölgesi: 269,20TL/Kg
  • Akdeniz Bölgesi: 259,50 TL/Kg
  • Marmara Bölgesi: 265,00 TL/Kg
  • İç Anadolu Bölgesi: 270,00 TL/Kg
  • Doğu Anadolu Bölgesi: 268,75 TL/Kg
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 268,40 TL/Kg
  • Karadeniz Bölgesi: 283,40 TL/Kg

kesim fiyatı-19