İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız! İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız!

TARIMDAN HABER ÖZEL / ESK’nın Fransa’da ithal etmeye başladığı karkas etler, iç piyasada üreticinin kesim fiyatlarını aşağıya çekmeye devam ediyor. Maliyetler artarken, kesim fiyatlarının 240 liranın altına düşmesi üreticinin zarar etmesine neden oluyor.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) 26 Ekim’de haftalık kesim fiyatlarını yayınladı. Son iki haftadır düşen dana yağsız kesim fiyatı bu haftada düşerek 236,52 TL oldu. Kuzu karkas kesim fiyatında ise bir değişiklik olmayarak haftayı 222,30 liradan kapattı.

ETE TALEBİN OLMADIĞI BİR DÖNEMDE YAPILAN İTHALAT ÜRETİCİYE BÜYÜK DARBE VURUYOR!

ESK’nın ete talebin düşük olduğu ve kesim fiyatlarında spekülatif fiyat hareketliliğinin olmadığı bir dönemde karkas et ithalatını artırması, yerli üretime büyük bir darbe vuruyor. Bu bilindiği halde ESK’nın üreticinin aleyhine bir politika izlemesi dikkat çekiyor.

Dana karkas kesim fiyatı kaç lira oldu? Kuzu karkas kesim fiyatı arttı mı, düştü mü? İşte UKON’un 26 Ekim dana karkas kesim fiyatları...

Ege Bölgesi: 237,00TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 234,70 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 236,50 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 236,50 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 238,75 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 232,50 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 239,70 TL/Kg

kesim fiyatı-14