TARIMDAN HABER ÖZEL / ESK, yapılacak ihale ile bin 783 ton yağsız süt tozu satacak. Başvurular 20 Kasım’a kadar yapılacak. Süt tozu ihalesi ise 27 Kasım’da gerçekleştirilecek. İhale, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Yağsız Süt Tozu Satış Şartnamesi çerçevesinde on-line olarak gerçekleştirilecek.

SÜT SANAYİCİSİNE SÜT TOZU KIYAĞI! 

ESK’nın ürettiği süt tozunu ihraç etmeyip iç piyasaya satılacak olması, süt firmalarına büyük bir ayrıcalık sağlanmış olacak.

SÜT FİRMALARI SÜTÜN BOL OLDUĞU DÖNEMDE ÜRETİCİDEN SÜT ALIMINI DURDURMUŞTU!

Süt firmaları, sütün bol olduğu dönemde süt alımını durdururken, ESK piyasadaki arz fazlasını alarak süt tozu yaptırmıştı. ESK, zamanında üreticiden süt alımını durduran firmalara bugün süt tozunu satarak bu firmaların taşeronluğunu yapmış olacak.

ESK SÜT TOZU SATIŞI İLE SÜT FİRMALARININ TAŞERONLUĞUNU YAPMIŞ OLACAK!

ESK’nın süt tozu satışı, süt firmalarının elini rahatlatırken, piyasada üreticinin aleyhine süt fiyatlarının da baskılanmasını gündeme getirecek. Bu da zaten zararına üretim yapan üreticinin zararını daha da artıracak.

SÜT TOZUNUN SATILACAĞI KOMBİNALAR VE BULUNDUĞU DEPOLAR!

Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları! Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları!

süt satış