TARIMDAN HABER ÖZEL / Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, TÜSEDAD Yönetim Kurulunun ziyareti sırasında verdiği bilgiye göre, Brezilya ile 70 bin Uruguay ile 170 bin besilik hayvan anlaşmasının yapıldığını söylemişti. Kayhan, önümüzdeki ay Brezilya ile 2’nci etap bir anlaşmanın daha yapılacağını bildirmişti.

Yurt dışı kaynaklardan alınan bilgilere Et ve Süt Kurumu’nun Brezilya’da sözleşme yaptığı firmaya, besilik hayvan tedarik eden Brezilya firması ile bir sorun yaşandığı ve söz konusu Brezilya firmasının toplanan hayvanları başka bir firmaya sattığı kaydediliyor.

Buzağı desteği ne zaman yatırılacak? 2024 Buzağı ve süt destek ödeme tarihleri belli oldu! Buzağı desteği ne zaman yatırılacak? 2024 Buzağı ve süt destek ödeme tarihleri belli oldu!

İddialara göre, ESK ile sözleşme yapan firmanın, Brezilya firmasına ödemeyi zamanında yapmadığı ve hayvanları toplayan firmanın da karantinaya alınmış hayvanları başka bir firmaya sattığı belirtiliyor. Yeniden hayvan tedariki için çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor.