Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, kar, kış, yağmur demeden 365 gün çalışarak yılda bir kuzu verebilecek bir koyun yerine, bir coin'e bir yılda yüzlerce katı Bitcoin vereceklere inandıkça bu ülkede tosuncukların bitmeyeceğini kaydetti. Türkman, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

KOLAY YOLDAN PARA KAZANMA SEVDASI BİTMEDEN BU ÜLKEDE TOSUNCUKTA BİTMEZ MAĞDUR DA!

Bu millet kar, kış, yağmur, çamur demeden 365 gün çalışarak yılda bir kuzu verebilecek bir koyun yerine bir coin'e bir yılda yüzlerce katı Bitcoin vereceklere inandıkça, ahırda ki bir danayı ancak bir yıl çok zor şartlarda ve binbir emek ile besleyerek tosun yapmak yerine lüks plazalarda milletten söğüştüklerini yiyerek tosuncuk olunabileceklere inanarak kolay yoldan para kazanmaya sevdasından vazgeçmedikçe bu ülkede tosuncukta bitmez, mağdur da bitmez.

Aşağıdaki iki Thodex mağdurun açıklamaları yukarıdaki yazının gerçeği. 

Thodex Mağdurlardan Caner Şen, yaptığı açıklamada “Kitap basım işleriyle uğraşıyorum. Şirketim var. Geçtiğimiz yıl 4 milyon liralık coin aldım. İlk zamanlar sorunsuz çalışıyordu. Param katlanarak çoğaldı. En son 30 milyon lirayı buldu. Geçen cuma günü aksaklıklar yaşanınca paramı çekmeye çalıştım. Başarısız oldum. Şirket yetkililerini aradım, sorun var düzelince paranız yerine gelecek dediler. Ancak kandırdılar. Ben paramı istiyorum. Bu kişilerin tüm mal varlıkları dondurulmalıdır” dedi.

Thodex mağdurlarından biri olan Haluk Metin, "İçeride 123 bin lira param vardı. Çok para kazandım ama çekmedim. Allah gözümüzü doyurmadı. Hep daha fazla kazanırım dedim. Küçük bir çocuk gelip bize hayat dersi verdi. Bütün paramızı götürdü. Haberi ilk duyduğumda aklıma ‘tosuncuk’ geldi. Firma hakkında şikayetçi olacağım. Daha önceden de borsada para kaybettim. Eski borsa mağdurlarındanım. Başımıza bu da geldi” dedi.