Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Kemal İnan, Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından karşılandı.

Vali Altıparmak, toplantı salonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya'dan müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi aldı. Denizli'de toplam 376 bin 738 hektar tarım arazisinin olduğunu söyleyen Yılmaz, bunun 153 bin 359 hektar alanın sulanabilir olduğunu bununda yüzde 40.71'e tekabül ettiğini, devam eden projelerin tamamlanmasıyla bu oranın yüzde 51.5'e çıkacağını, şu anda basınçlı sulama sistemi ile sulanan alanın 179 bin 754 da ulaştığını söyledi.

Vali Altıparmak, “Çiftçi ve köylülerimize yönelik hijyen, kişisel sağlık, hayat şartlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere kurs ve eğitim seminerlerinin modern tarıma geçme, kalite ve üretimin arttırılması anlamında önemli oldu. Bu konuda, köylere hizmet götüren tarım sektöründeki görevlilere, imamlara ve öğretmenlere büyük görevler düşüyor" dedi.