UKON haftalık (30 Kasım) yağsız dana ve yağsız kuzu kesim fiyatlarını yayınladı. 5 haftadır düşen dana karkas kesim fiyatları geçtiğimiz hafta yükseldi. En sert yükseliş ise kuzu kesim fiyatlarında yaşandı.

Dana yağsız kesim fiyatı ortalama 3,5 lira yükselirken, yağsız kuzu kesim fiyatı ise 19,5 lira birden yükseldi.

ESK ETE İHTİYACIN OLMADIĞI DÖNEMDE YOĞUN BİR İTHALAT YAPTI

Et ve Süt Kurumu’nun yoğun bir şekilde canlı hayvan ve karkas et ithalatı, kesim fiyatlarını aşağıya çekmişti. ESK, ayda iki gemi canlı hayvan ithalatı yaparken, ithal edilen karkas et miktarı ise bilinmiyor. İthal edilen kasaplık hayvanlar ise belli et firmalarına verilerek, üreticinin hayvanına talebi düşürmüştü.

Yoğun ithalattan dolayı 5 haftadır düşen dana karkas kesim fiyatları, geçtiğimiz hafta yükseldi. UKON, Türkiye kesim fiyatlarına göre ortalama 3,5 lira yükselerek 235,15 liraya yükseldi. Kesim fiyatlarının 3,5 lira yükselmesi üreticiyi de kurtarmıyor.

KUZU KESİM FİYATI 19,5 LİRA ARTARAK DANA KESİM FİYATININ ÜSTÜNE ÇIKTI

Kuzum kesim fiyatlarında sert bir yükseliş yaşanması ise dikkat çekti. Kuzu kesim fiyatları bir hafta içinde 19,5 lira birden yükselerek, dana yağsız kesim fiyatlarının da üstüne çıktı. Bir önceki hafta ortalama 226,24 lira olan kuzu kesim fiyatı, yaşanan artışla birlikte 245,47 liraya çıktı. Kuzu kesim fiyatlarında yaşanan bu artış, market ve kasaplarda satılan et fiyatlarına da yansıdı. Kuzu eti bir hafta içinde 245 liradan 290 liraya çıktı.

Güncel dana kesim fiyatı kaç lira oldu? 30 Kasım kesim fiyatları şöyle... 

Ege Bölgesi: 235,00TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 230,50 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 235,75 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 235,60 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 236,50 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 232,70 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 240,00 TL/Kg

DANA KESİM FİYATINDA EN YÜKSEK ARTIŞ KARADENİZ VE EGE BÖLGESİNDE YAŞANIRKEN, EN DÜŞÜK ARTIŞ AKDENİZ BÖLGESİNDE OLDU!

Dana karkas kesim fiyatında en yüksek artış 5 lira ile Karadeniz Bölgesi ile Ege Bölgesinde yaşanırken, en düşük artış ise 1 lira ile Akdeniz Bölgesinde yaşandı.

TÜSEDAD'tan 1 Mayıs'ta geçerli olacak yeni süt fiyatıyla ilgili açıklama! TÜSEDAD'tan 1 Mayıs'ta geçerli olacak yeni süt fiyatıyla ilgili açıklama!

kesim fiyatı-17