Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi! Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi!

Cin mısırı üretiminde Türkiye’de lider konumda olan Elbistan’da biçerdöverler hasat için tarlalara girmeye aşladı. Çiftçiler, on binlerce dönümde ekili olan ve hasadı yapılan mısırlar iç piyasanın dışında dünyaya da ihraç ediyor. Hasadı yapılan mısır, Avrupa ülkeleri de dahil 20’den fazla ülkenin sofrasında yer alıyor.

Elbistan’ın ekonomisinde büyük yer tutan ve en önemli ihracat kalemi konumundaki cin mısırında çiftçilerin beklediği fiyatlar da netlik kazanmaya başladı. Elbistan Pancar Ekicileri Kooperatifi cin mısırı alımına 18 Ekim itibariyle başlanacağını duyurdu.

ÇİFTÇİYE MESAJ GÖNDERİLDİ

Üreticilerin cep telefonlarına bilgilendirme mesajı gönderen Pankobirlik, alım fyiatının da kilogram başına 19 lira olacağını belittti. Cin mısırın nem oranının da yüzde 15 olarak kabul edileceği hatırlatıldı. Mesajda, ödemelerin de nakit olarak yapılacağının altı çizildi.