Ulusal Süt Konseyi, dün apar topar toplanarak çiğ süt fiyatlarını masraflar hariç 7.5 TL'den 8.5 TL'ye çıkarırken, belirlenen yeni fiyat yine üretici maliyetlerinin altında kalmıştı. Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği fiyatın, bölgeler arası yapılan ihalelerde oluşan fiyatın bile altında kalması, tepkilere neden olmuştu. 

GAZİANTEP'TE ÇİĞ İNEK SÜTÜ MASRAFLAR HARİÇ 9 LİRAYA ÇIKARILDI!

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Gaziantep’te şu anda küçük aile işletmelerinden litresini 7,50 tl.den toplamış oldukları 1 litre soğutulmuş çiğ inek sütü fiyatını %20 arttırarak 15 Ekimden itibaren 9,00 TL'ye çıkardıklarını kaydetti.

TÜRKİYE ORTALAMASINDA BİR FİYAT BELİRLEDİK

Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları! Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları!

Türkman, 9,00 TL'nin üreticiye net ödenecek tutar olduğunu, bu rakama nakliye ve 50 kuruşluk devlet desteğinin dahil olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Devlet desteği ve nakliye bedeli de eklendiğinde bu rakam 10,00 tl.nin üzerine çıkmaktadır. Bu rakam bu gün itibarıyla Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakamdır. 

Birliğimizin süt topladığı işletme büyüklükleri 1 ile 25 baş arasındaki hayvancılık işletmeleri, yani en küçük aile işletmeleri olduğu dikkatiyle bakılırsa fiyatın daha da anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Bu fiyatla damızlık inek kesiminin bir miktar da olsa azalacağını ve süt üretiminin artmasına katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Yeni fiyatın üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum"