Çiğ süt fiyatları 15 Mayıs’tan itibaren 7.5 liraya çıkarılırken, süt üreticisi yem fiyatlarından dolayı bu fiyatın da kendilerini kurtarmadığını belirterek, fiyatların artırılmasını talep ediyor. Çiğ süt üretim maliyetinin 8 liranın üstüne çıktığı vurgulanırken, Tarım ve Orman Bakanlığından garip bir savunma geldi. 

TARIM BAKANLIĞINDAN DİKKAT ÇEKEN SÜT MALİYET AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakanlığının, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çiftçilerle buluşmasında konuşan 3 kadın çiftçinin iddialarını yalanlamak için yaptığı yazılı açıklamada çiğ süt fiyatları ile ilgili değerlendirmesi dikkat çekti. Tarım Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ulusal Süt Konseyi'nin 5 Mayıs'ta çiğ süt tavsiye fiyatını, 15 Mayıs'tan geçerli olmak üzere kilogram başına 5,7 lira iken 7,5 liraya çıkarttığı ve bu fiyatın maliyetin üzerinde olduğunu öne sürdü. 

SÜT ÜRETİCİSİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Bakanlık bu açıklaması ile süt üreticisi ile çelişirken, süt üreticisi de bu açıklama karşısında hayal kırıklığına uğradı. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI ÜRETİCİNİN ZAM TALEBİNE YEM FİYATLARINI GEREKÇE GÖSTERMİŞTİ 

Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de çiğ süt fiyatlarına zam talebinde bulunan üreticilere karşı, çiğ süt fiyatları artırıldığında yem fiyatlarının da arttığını belirterek, çiğ süt fiyatlarında bir artış yapılmayacağını söylemişti. Bakan Nebati’nin bu açıklaması da süt üreticileri tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. 

HER İKİ BAKANLIKTA SÜT ÜRETİCİSİNİN ZARARINA ÜRETİMİNİ GÖRMEZLİKTEN GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ardından Tarım ve Orman Bakanlığının da çiğ süt fiyatlarının maliyetinin 7.5 liranın altında olduğunu iddia etmesi, üreticinin zararına üretim yapmasının görmezlikten gelinmesi olarak değerlendirildi.