ÖZEL HABER / Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bütün zorluklara rağmen üretimden vazgeçmeyen çiftçilere teşekkür etse de çiftçilerin sorunlarıyla muhatap olmaması dikkat çekiyor. Kahramanmaraşlı besici Yakup Konan ve Tarım Kredi mağduru çiftçiler gibi Kayseri'de hayvan içme su sorununun çözümü için aylardır Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den randevu alamayan çiftçi Ömer Dede, tepki olarak Japonya Büyükelçiliğinden istediği randevuyu hemen aldı. 

KAHRAMANMARAŞLI BESİCİ VE TARIM KREDİ MAĞDURU ÇİFTÇİLER DE PAKDEMİRLİ İLE GÖRÜŞEMEMİŞTİ

Besici ve süt üreticilerinin sorununu dile getirmek için Kahramanmaraş’tan traktörüyle Ankara’ya gelmek isteyen besici Yakup Konan, bırakın Ankara’ya gelerek Bakan Pakdemirli ile görüşmeyi yolda ehliyetine el konulmuştu. Yine Tarım Kredi Mağdurları seslerini duyurmak için 3 kere Bakanlığın önüne gelmelerine rağmen hiç birinde çiftçiler Bakan Pakdemirli ile görüşememişlerdi. Bu sefer Kayserili Ömer Dede, yıllardır yaşadığı hayvan içme suyu sorununun çözümü için Kayseri’de çalmadık kapı bırakmazken, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’den de defalarca randevu istemesine rağmen olumlu bir dönüş yapılmadı.

ÇİFTÇİYE BAKANIN VERMEDİĞİ RANDEVUYU JAPONYA BÜYÜKELÇİLİĞİ VERDİ!

Bakan Pakdemirli’den bir türlü randevu alamayan çiftçi Ömer Dede, “Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Derdimi Japonya mı çözsün?’ tepkisinde bulunarak Japonya Büyükelçiliğinden mektupla randevu talep etti. İşin acı tarafı çiftçi Ömer Dede, aylardır Bakan Pakdemirli’den alamadığı randevuyu, Japonya Büyükelçiliğinden hemen aldı. Mektuba geri dönüş yapan Japonya Büyükelçiliği Ömer Dede’nin görüşme talebini kabul ederek Çarşamba günü için randevu verdi. 

TARIM BAKANINDAN HİÇ BİR OLUMLU DÖNÜŞ OLMADI!

Ömer Dede, Tarımdan Haber’e yaptığı değerlendirmede yıllardır yaşadığı hayvan içme su sorununun çözümü için Kayseri’de çalmadık kapı bırakmadığını, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den ise defalarca randevu talep ettiğini ancak hiçbir olumlu dönüş yapılmadığını belirterek, “Yaşadıklarıma tepkimi ortaya koymak için Japonya Büyükelçiliğinden randevu talep etmiştim. Ne acıdır Tarım Bakanımızın vermediği randevuyu Japonya Büyükelçiliği verdi” tepkisinde bulundu.

YAŞADIĞI SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN JAPONYA BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN DESTEK İSTEYECEK

Ömer Dede, Japonya Büyükelçiliğinden Hacılar İlçesi Ortaseki bölgesindeki su borularını döşemesini talep ettiğini belirterek, "Maalesef Kayseri'de tüm kapılar yüzüme kapandı. Kamu kendisinin yapması gereken işin mali boyutunu bana yüklemek istedi. Bende kendilerine masrafı yarı yarıya karşılayalım dedim. Boruları kendim almama rağmen bana bunları döşememe de izin vermediler. Kendi borularını döşeyeceklerini ve bunun parasını da benim ödememi istediler.

ÇARŞAMBA GÜNÜ ANKARA'YA GELEREK BÜYÜKELÇİLİKTE GÖRÜŞECEK

Bende kendilerine istedikleri paranın yüksek olması yüzünden doğru olmadığını, taksitler halinde yansıtmalarını istedim. Tüm bunlara rağmen kamu benden yapılacak olan işin bedelini tek seferde peşin ödememi istedi. Bu aslında kamunun kendi görevi, insafsızlığı. Benim paramla gelecek olan su için ben yine kamuya su parası ödeyeceğim. Kamunun hizmet kusuru var. Önce ilgileniyor gibi yaptılar sonra telefona bile cevap vermediler. Maalesef kimseye sesimi duyuramadım. Birçok milletvekili ve bakanı arasam da sonuç değişmedi. Bende son çare olarak Japonya devletinden yardım istedim. Talebimi elçiliğe mektup yazarak belirttim. Sağ olsunlar geri dönüş yaptılar. Beni görüşmek için çağırdılar. Çarşamba günü Ankara'ya gidip görüşme yapacağım" dedi.