Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında talimatla gıda fiyatlarının düşürülemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti: 

BU KAFAYLA HER ŞEYİ UCUZLATIR, FİYATLARI UCUZLATAMAZSINIZ

AK Parti iktidarının dışa bağlı olarak işleyen ekonomi sisteminin fiyatlar konusunda bir fayda sağlamayacağını belirten Karamollaoğlu, iktidarın fiyatlar dışında her şeyi ucuzlattığını belirterek, “Kusura bakmayın ama siz bu kafayla her şeyi ucuzlatır, bir tek fiyatları ucuzlatamazsınız! Nitekim TBMM’yi by-pass ederek demokrasiyi ucuzlattınız! Haksız ve hukuksuz kararnamelerle adaleti ucuzlattınız! Yanlış politikalarla bu ülkenin milli varlıklarını, stratejik kuruluşlarını, parasının değerini ucuzlattınız! Ama en önemlisi, ahlaki ve manevi referansları siyasi istismar vesilesi yaparak değerlerimizi ucuzlattınız! Ama marketteki fiyatları bir türlü ucuzlatamıyor. Çünkü zihniyetiniz yanlış” dedi.

ÇİFTÇİYE 29 MİLYAR, KKM’YE 60 MİLYAR

Çiftçilere verilen desteklerin azlığına dikkat çeken Karamollaoğlu, Kur Korumalı Mevduat sistemi ile birlikte verilen tutarların çiftçiye verilen destekten daha yüksek olduğunu ifade ederek, “2022 bütçesinde milyonlarca çiftçiye ayrılan destek sadece 29 milyar lira. Bu rakam az değil fakat kendi çıkardıkları kanunlarına bakarsak bu dönemde 70 milyarın üzerinde destek verilmeliydi. Bu kanun yürürlükte fakat çıktığı günden beri bir kere bile uygulanmadı. Peki, Kur Korumalı Mevduat kapsamında son 5 ayda ödenen miktar ne? Tam 60 milyar lira. Çiftçiye sadece 29 milyar lira. Ama Kur Korumalı Mevduat’a para yatıranlara ödenen para 60 milyar lira. Nerden ödeniyor bu para? Hazine’den. Bunun için Allah’tan korkun. Paradan para kazananları faize karşı tavır yaparken besleyen bu iktidar değişmeli” ifadelerini kullandı.