Gökçel mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Tarımın can çekiştiğini, çiftçi sayısının her sene düştüğünü" savundu.

Çiftçinin her gün icralık olduğunu, tarlasına, bahçesine, traktörüne ipotek konulduğunu öne sürdü. 

Çiftçi borçlarının acilen yapılandırılması gerektiğini ifade eden Gökçel; “2002'de çiftçilerimiz bankalara, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve piyasaya toplamda 4 milyar lira borçluydu. Bu yılın Ekim ayı verilerine göre, bu borç 160 milyar lirayı bulmuş durumda.

Çiftçi sayımız mı arttı da borç bu kadar arttı?

Türkiye'deki çiftçilerin, yüzde 92'sinin borcu nedeniyle ipoteği olduğunu belirten Gökçel “Çiftçi sayımız mı arttı da borç bu kadar arttı? Hayır. Tarım alanlarımız mı arttı? Hayır. Çiftçilerimiz, borcu borçla kapatmak için daha yüksek miktarda, daha yüksek faizle kredi çekmek zorunda kaldı Bunlar olurken Ziraat Bankası batan yandaş firmalara ortak olmaya kalktı. Simit Sarayı'na verecek 500 milyon doları şak diye çıkaran banka, çiftçinin borcunu ertelemekten aciz. Kamu bankalarını, vatandaşın parasını, yandaşın batık şirketlerine değil, çiftçiye kullanın. Yandaşınız bugün var, yarın yok ama çiftçiler bu toprakları on bin yıldır alın teriyle suluyor, sulamaya da devam edecek." şeklinde konuştu