TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, tarımsal üretim ve ormanlara ilişkin düzenlemeler içeren 42 maddelik kanun teklifi, kabul edildi. Kanun teklifi, komisyondan geçtiği şekilde yasalaşırsa, tarımsal üretimin planlanması, gıda üvencesi ve güvenliğinin sağlanması için çiftçi üretim yapmadan önce Tarım ve Orman Bakanlığından izin alacak. 

Komisyondan geçen kanun teklifinde şöyle belirtiliyor;

"Tarımsal üretimin planlanması, gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması, verimliliğin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin tesis edilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretimine başlanmadan önce bakanlıktan izin alınacak. Bakanlık, arz ve talep miktarı ile yeterlilik derecesini dikkate alarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceği ile tarım havzası veya işletme bazında asgari ve azami üretim miktarlarını belirleyecek.

Sera, tohum, gübre, zirai ilaç... Alarko Holding 4 koldan tarıma 500 milyon dolar yatırım yapacak! Sera, tohum, gübre, zirai ilaç... Alarko Holding 4 koldan tarıma 500 milyon dolar yatırım yapacak!

BAKANLIK KARARLARINA AYKIRI HAREKET EDEN ÇİFTÇİ ÖNCE UYARILACAK SONRA 5 YIL SÜREYLE DESTEKLERDEN MEN EDİLECEK!

Bu kapsamda ilk kez aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilenler, hükümlere uygun şekilde faaliyet göstermeleri için yazılı uyarılacak. Yazılı uyarılan ancak uyarı tarihinden itibaren 12 ay içinde uygun faaliyette bulunmayanlar, uyarı tarihinden itibaren 5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacak."