ÖZEL HABER / Anadolu Ajansı’nın Editör Masasına konuk olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ‘Çiftçimiz sizi görünce mutlu oluyor mu?’ sorusu yöneltildi. Bu soruya tarımsal hasıla ve tarım sektöründeki büyüme rakamları ile cevap veren Pakdemirli, “Bence iyi gidiyor tarım sektörü” dedi. Gübre fiyatlarından şikayetçi olan çiftçiye ürün alım fiyatlarında bunu telefi edeceklerini söylediklerini belirten Pakdemirli, 3 senedir çiftçiyi mağdur etmediklerini ileri sürdü. 

GÜBRE FİYATLARINDAN ŞİKAYETÇİ OLAN ÇİFTÇİYE ÜRÜN ALIM FİYATLARINI GÖSTERDİ

Pakdemirli, “Ben dün Diyarbakır’daydım. Gübre fiyatlarıyla ilgili şikayet var. Onlara şunu söyledim, dedim ki; 3 senedir sizi mağdur ettik mi? Etmedik. Yine fiyat olarak mağdur etmeyeceğiz. Sizden tek istediğim var ekin biçin maliyete bakmayın o maliyetleri fazlasıyla karşılayacak ürün fiyatlarına bu yansıyacak” dedi. 

AK PARTİ'NİN EN BAŞARILI TARIM BAKANIYIM! 

Diğer yandan tarım sektöründeki büyüme rakamlarını kendisinin Bakanlık yaptığı dönemle son 20 yıllık dönemi karşılaştırarak veren Bakan Pakdemirli, kendisinin Bakan olduğu son 3 yıldaki büyüme rakamlarının kendisinden önceki dönemlerin üstünde olduğunu kaydetti. Pakdemirli, “Tarım sektörü geçen yıl yüzde 4.8 büyüdü. Türkiye ortalaması 1.8 son üç yılda en yüksek büyüme. Pandemiye rağmen, meteorolojik kuraklığa rağmen son 3 yıldaki en yüksek büyümeyi yakaladık. Son 20 yılda yıllık ortalama yüzde 2.8 büyüme. Biz son 3 yılda da yüzde 3.5’luk büyümeyi yakaladık. Yani son 3 yıldaki performans bütün 20 yıllık ortalamaların da üstünde” dedi.