Anadolu Ajansı’nın Editör Masasına konuk olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ayladır borç yapılandırması bekleyen ve bugün haciz işlemlerinin durdurulmasıyla ilgili kararın son günü olmasına rağmen mağdur çiftçilerle ilgili hiç bir açıklama yapmaması tepki çekti. Diğer yandan Editör Masasına katılan Anadolu Ajansı'ndaki yetkili gazetecilerin de çiftçinin sıcak gündem maddesi olan bir konuyla ilgili olarak hiç bir soru sormaması da dikkat çekti. 

SÜRE BUGÜN DOLUYOR

İcralık olan çiftçilerin haciz işlemleri 31 Mart’a kadar durdurulurken, 1 Nisan’da bu süre doluyor. Mağdur çiftçiler aylardır rahat bir uyku yüzü göremezken umutla borçların yapılandırılmasını beklemişti. Ancak verilen sözlere rağmen bugüne kadar bu konuda hiç bir adım atılmadı.

BAKAN MÜJDEYİ AÇIKLADI AMA KENDİSİ DE UNUTTU!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 10 Mart’ta yaptığı açıklamada borç yapılandırmasıyla ilgili çalışmanın çok yakında Meclis’ten geçeceğini açıklamıştı. Ancak haciz işlemlerinin ertelenmesiyle ilgili tarih bugün dolmasına rağmen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Anadolu Ajansı'nda konuyla ilgili hiç bir açıklamada bulunmaması anlamlı bulundu. 

GAZETECİLER DE SORU SORMADI! 

Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’nda mağdur çiftçilerin ayladır borç yapılandırmasıyla ilgili beklentisinin bulunmasına rağmen konuyla ilgili hiçbir sorunun gündeme gelmemesi de dikkat çekti.