Rusya'nın Ukrayna savaşını başlatmasından sonra Avrupa Birliği'nin Moskova için öngördüğü 6. yaptırım paketi çerçevesinde, AB ülkelerinin Rus petrolü ithalatını durduracağı açıklandı. Ambargonun uygulanması halinde petrolün varil fiyatının 180 dolara kadar yükselteceği tahmin ediliyor. Bu kapsamda Türkiye'deki benzin ve mazot fiyatları 35-40 TL bandını görebilir.

AB KOMİSYON BAŞKANI RUSYA'YA KARŞI YAPTIRIM PAKETİNİ AÇIKLADI 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen dün, Avrupa Parlamentosu'nda Rusya'ya karşı uygulanması planlanan altıncı yaptırım paketinin ayrıntılarını açıkladı.

PETROL İTHALATINA YASAK

Von der Leyen, Rusya'dan ham petrol alınımın 6 ay içinde, işlenmiş petrol ürünlerinin alımının ise yıl sonuna kadar aşamalı olarak sonlandırılacağını belirterek, AB ve ortaklarının alternatif tedarik yollarının güvence altına alınacağını kaydetti. 

ÜYE ÜLKELER TARAFINDAN ONAYLANMASI GEREKİYOR

Avrupa Komisyonunun yaptırım teklifinin yürürlüğe girmesi için birliğe üye ülkeler tarafından onaylanması gerekiyor.

VARİL FİYATINDA 180 DOLAR BEKLENTİSİ OLUŞTU

Avrupa'nın Rusya'ya petrol ambargosu uygulaması hâlinde petrolün varil fiyatının 180 dolara kadar çıkabileceği belirtiliyor. 

TÜRKİYE'DEKİ AKARYAKIT FİYATLARINI VURABİLİR

Petrolün 180 dolar olması Türkiye'de benzin ve motorinin litresinin 35-40 TL civarında bir fiyata satılması anlamına geliyor.