Pancar alım fiyatı Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından 1855 lira olarak açıklandı. Fiyatının düşüklüğü bir tarafa alım fiyatının açıklanış şekli de çiftçiyi şok etti.

Çiftçinin dört gözle beklediği 2023 yılı pancar alım fiyatı, Bakan Yumaklı tarafından rutin bir sosyal medya hesabı paylaşımı ile açıklanırken, Yumaklı, paylaşımında sadece ‘Şeker pancarı alım fiyatı üreticilerimize hayırlı olsun’ dedi.

Çiftçinin pancar alım fiyatında beklentisi bilindiği halde, 1855 lira alım fiyatının hangi maliyet hesabına göre belirlendiğine dair de hiç bir bilgi verilmezken, Bakanlığın ve Türkşeker’in web sayfasından da pancar alım fiyatı ile ilgili hiçbir paylaşım yapılmadı.

Bakan Yumaklı ve Bakanlığın bu tavrı, gecesini gündüzüne katarak ülkenin tarımsal üretimine emek veren çiftçiler tarafından yadırganırken, akıllara stratejik ürünlerin başında gelen şeker pancarı bu kadar değersiz bir ürün mü sorusunu getirdi.

Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de! Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de!

pancar alım