ÇAYKUR, 2023 yılı yaş çay sezonunun başlamasıyla birlikte üreticilere çağrı yaptı. Açıklamada, olgunlaşmış yaş çayların hasadının yapılması ve bekletilmemesi gerektiği vurgulandı. ÇAYKUR, çayın kalitesinin bahçeden başladığını hatırlatarak, uygunsuz hasatların gelecek nesillere zarar vereceğine dikkat çekti. Doğu Karadeniz'in yeşil altını yaş çayda sezonun başlamasıyla birlikte üreticilerin tüm ot ve çöpleri temizleyerek kaliteli bir hasat yapmaları bekleniyor.

Belediye Başkanına makam aracınla gazinoya gidiyorsun diyen çiftçiye 433 bin lira ceza! Belediye Başkanına makam aracınla gazinoya gidiyorsun diyen çiftçiye 433 bin lira ceza!

ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada, çayın kalitesinin bahçeden başladığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Her türlü ot, kuru yaprak ve çöplerden arındırılmış çay hasadı yapmamız ve kaliteden ödün vermememiz gerekir. Unutulmamalı ki uygunsuz her hasat, kalitesiz bir bahçe çocuklarımızın yarınlarını bugünden yok etmektir. Gelecek nesillere daha sürdürülebilir, sağlıklı, verimli çay ve çay bahçeleri bırakmanın şimdiden yapılacak çalışmalarla olacağının bilinmesini istirham ediyoruz."