Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü, canlı hayvan nakillerinde, satışında yetki ve yeterlilik belgesi eğitimi düzenledi. Eğitime, 24 Aralık 2011 tarih ve 28152 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği” ve 18 Ocak 2012 tarih ve 28177 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” gereğince 165 kursiyer katıldı.

canli_hayvan_satici_egitimi_1

Eğitimde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Caner Alıç, canlı hayvanların nakillerinde refahının korunmasının önemine dikkat çekti. Hayvanların stres ve et kalitesi üzerinde de etkisi olabileceğini belirten Alıç, bu nedenle nakillerin kurallara uygun biçimde yapılması gerektiğini vurguladı.

Kırsal kalkınma yatırımlarında hibe destek başvuruları başladı! Kırsal kalkınma yatırımlarında hibe destek başvuruları başladı!

İl Müdür Yardımcısı Efe Güler de, yakın zamanda görülen şap hastalığının hayvan nakillerinde kurallara uyma zorunluluğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Güler, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda hayvan hareketliliğinin artacağını vurgulayarak, yönetmeliklere uygun nakillerin yapılması gerektiğini belirtti.

Eğitimde nakliyecilerin sorumluluk ve yükümlülükleri, nakil araçlarına ilişkin genel şartlar, hayvan davranışları ve muamelenin stres ve et kalitesi üzerine etkisi, bakıcıların nitelikleri, sürücüler için araçları iyi kullanma teknikleri, satıcıların sorumluluk ve yükümlülükleri ile ilgili konularda bilgilendirme yapıldı. Eğitim sonunda kursiyerlere yapılan sınavda başarılı olanlar belge almaya hak kazandı.

Canlı hayvan nakilleri, hayvanların refahı ve korunması açısından son derece önemlidir. Bu nedenle, uygun kurallara uygun biçimde yapılmaları gerekmektedir. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim de bu noktada önemli bir adımdır ve sektördeki kursiyerlerin bilgi ve tecrübelerini artırmalarına yardımcı olacaktır.