Ticaret borsalarında oluşan son fiyat verileri, hububat piyasasında ürün bazlı farklı eğilimlerin öne çıktığını ortaya koydu. Haftanın son işlem günü, haftalık ortalama ve aylık ortalama fiyatlar birlikte değerlendirildiğinde buğday ve arpada yatay seyir dikkat çekerken, mısır fiyatlarında yukarı yönlü hareket öne çıktı. Yulaf fiyatlarında ise düşüş eğilimi devam etti.
→ Buğday, arpa ve mısır fiyatları haftaya nasıl başladı? (2 Şubat 2026)
Günlük fiyatlarda sınırlı dalgalanma
06 Şubat 2026 tarihli son işlem günü verilerine göre ekmeklik buğday fiyatı 14 bin 253 TL/ton seviyesinde oluştu. Bir önceki haftanın son işlem gününde fiyatın 14 bin 151 TL olduğu dikkate alındığında ekmeklik buğdayda sınırlı bir artış görüldü.
Makarnalık buğday fiyatı ise 15 bin 635 TL’ye yükselerek önceki haftanın 15 bin 77 TL seviyesinin üzerine çıktı. Bu artış, makarnalık buğday piyasasında talep hareketliliğinin sürdüğüne işaret ediyor.
Arpa fiyatı 13 bin 733 TL’ye gerileyerek bir önceki haftanın son işlem gününde oluşan 13 bin 859 TL seviyesinin altına düştü. Mısır fiyatı ise 12 bin 260 TL olarak gerçekleşti. Mısırda haftalık bazda düşüş görülse de fiyatların genel seyri yukarı yönlü sinyal vermeye devam etti.
Haftalık ortalamalarda buğday dengede, mısır güçleniyor
02-06 Şubat haftalık ortalama fiyatları incelendiğinde ekmeklik buğdayın 14 bin 207 TL seviyesinde oluştuğu görülüyor. Bir önceki haftanın ortalaması olan 14 bin 256 TL ile kıyaslandığında fiyatın yatay seyrettiği dikkat çekti.
Makarnalık buğdayda da benzer tablo ortaya çıktı. Haftalık ortalama fiyat 14 bin 712 TL olurken, önceki hafta 14 bin 775 TL seviyesinde bulunuyordu. Bu durum makarnalık buğday piyasasında fiyatların dengelenme sürecine girdiğini gösteriyor.
Arpa fiyatı haftalık ortalamada 13 bin 779 TL’ye gerileyerek önceki haftanın 13 bin 866 TL seviyesinin altında kaldı.
Mısır fiyatı ise haftalık ortalamada 12 bin 181 TL olarak gerçekleşti. Önceki hafta 12 bin 405 TL olan ortalama fiyatın altına gerilese de aylık veriler mısır piyasasında yukarı yönlü trendin sürdüğünü ortaya koyuyor.
Yulaf fiyatı haftalık ortalamada 20 bin 585 TL seviyesine yükselerek bir önceki haftanın 19 bin 936 TL seviyesinin üzerine çıktı. Ancak aylık veriler yulaf piyasasında genel düşüş eğilimine işaret ediyor.
Aylık ortalamalarda mısır yükseldi, yulaf geriledi
Ocak ayı ortalama fiyatları incelendiğinde ekmeklik buğday 14 bin 278 TL seviyesinde oluşarak son haftalarla paralel seyir izledi. Makarnalık buğday fiyatı 14 bin 687 TL, arpa fiyatı ise 13 bin 972 TL olarak kaydedildi.
Mısır fiyatı Ocak ayında 11 bin 972 TL seviyesinde gerçekleşti. Şubat ayı haftalık ve günlük verileri dikkate alındığında mısır fiyatlarının yeni dönemde yukarı yönlü hareket ettiği görülüyor.
Yulaf fiyatı ise Ocak ayında 21 bin 487 TL olarak gerçekleşirken, Şubat ayı haftalık ortalamalarının bu seviyenin altında kalması yulaf piyasasında geri çekilmeye işaret ediyor.
Piyasada arz-talep dengesi belirleyici oluyor
Sektör kaynakları, hububat fiyatlarında yaşanan sınırlı dalgalanmaların iç piyasadaki arz dengesi, ithalat politikaları ve yem sanayisinin talep yapısıyla yakından ilişkili olduğunu belirtiyor. Özellikle mısır fiyatlarındaki hareketin yem sektöründeki talep artışıyla bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.
Buğday ve arpada ise piyasada dengelenme sürecinin devam ettiği, yeni hasat dönemine kadar fiyatların büyük ölçüde mevcut bant aralığında seyretmesinin beklendiği ifade ediliyor.




