Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada “Genetiği Değiştirilmiş Organizma(GDO)” konusuna değindi.

Doğal olmayan hiçbir şeyin Türkiye'ye tohum şeklinde ya da DNA'sı, GDO'su bozulmuş şekilde girmesine izin vermeyeceklerini belirten Davutoğlu şunları kaydetti: “Bütün çiftçilerimize görüntüsü güzel ama lezzeti kaybolmuş o sanal üretimden uzak durmaları tavsiyesinde bulunuyorum. Kim, GDO üzerinden görüntüde böyle görkemli ama özde insan sağlığını tehdit eden üretime yönelirse, bunu engelleyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, "Yerli tohumculuğu ve fidancılığı ilk kez biz destekledik. Bugüne kadar yaklaşık 1 milyar Türk Lirası destek yerli tohuma verdik" dedi.

Geleceğimizin teminatının yerli tohum olduğuna vurgu yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bize ait hiçbir tohumu kaybetmemeliyiz. Yerli tohumu geliştirme konusunda da yoğun bir çaba içinde olmalıyız. Nitekim tohumluk üretimimizi 145 bin tondan 776 bin tona çıkardık. Türkiye'yi tohum ihraç eden bir ülke konumuna getirdik” dedi.