TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım Kredi Kooperatifleri, arpa alımı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, 10 Temmuz itibariyle tüm ülke genelinde arpa alımının başladığı belirtildi.

ARPA ALIM FİYATI AÇIKLANMADI!

1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları... 1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları...

Açıklamada, tüm üreticilerin yanında oldukları gibi arpa üreticilerinin de güçlü bir şekilde yanında olmaya devam edileceği belirtilirken, arpanın çiftçiden kaç liradan alınacağına dair bir fiyat belirtilmemesi dikkat çekti.

TARIMDAN HABER'İN 27 HAZİRAN'DA YAPTIĞI 5 BİN 500 LİRA HABERİ YALANLANMADI! 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından prim hariç 7 bin lira olarak açıkladığı arpa alım fiyatını çiftçiden borca mahsuben 5 bin 500 liradan alınması yönünde talimat verdiği ortaya çıkmıştı. Tarımdan Haber’in 27 Haziran’da gündeme getirdiği ‘Tarım Kredi Kooperatifleri arpayı 5 bin 500 liradan alacak’ haberi yalanlanmazken, mevcut durumda arpa alım fiyatının açıklanmaması alım politikasında bir değişiklik olmadığını ortaya koydu.

ARPA ALIM FİYATI BÖLGELERE GÖRE DEĞİŞECEK!

Bölgelerden alınan bilgilere göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin arpa alım fiyatında bölgesel bazlı fiyat politikası uygulayacağı, TMO’nun alım fiyatı üzerinden değil bölgelerde oluşmuş düşük fiyat üzerinden arpanın alınacağı kaydedildi.

TARIM KREDİ FİYATLARI BASKILAYARAK SANAYACİ VE TÜCCARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRECEK!

Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin, TMO alım fiyatı üzerinden değil de bölgelerde oluşmuş düşük fiyat üzerinden arpayı alacak olması, çiftçinin ürününü ucuz yollu almak isteyen sanayici ve tüccarın ekmeğine yağ sürmüş oldu.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, TMO’nun alım fiyatı üzerinden arpa alım fiyatı açıklaması durumunda, çiftçi ürününü düşük fiyattan satmayacak, fiyatlar gerçek değerine yükselecekti. Ancak çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin, sanayici ve tüccar mantığı ile çiftçinin ürününü düşük fiyattan almak istemesi, çiftçiye vurulan büyük bir darbe olarak görülüyor.

ARPA ÜRETİCİSİ ÇİFTÇİNİN YANINDA BÖYLE Mİ OLACAKSINIZ?

Tarım Kredi Kooperatiflerinden yapılan açıklamada, arpa alımının başladığı belirtilerek, arpa üreticilerinin güçlü bir şekilde yanında olmaya devam edileceği kaydedilirken, diğer taraftan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 7 bin lira alım fiyatının altında çiftçiden bölgeler arası değişmekle birlikte 5 bin 300 lira ile 5 bin 700 lira arasında arpa alınacak olması ‘Çiftçinin ürününü öldüm fiyatına alarak mı yanında olacaksınız?’ tepkisini gündeme getirdi.

tarım kredi-7