Hayvancılıkta yaşanan sorunlardan ve süt fiyatlarının baskılanmasından dolayı kesilen yüzbinlerce dişi hayvandan bihaber olan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, et fiyatlarının talebin artmasından dolayı arttığını iddia etti. Özkaya’nın uygulanan yanlış hayvancılık politikalarını görmezlikten gelerek et fiyatlarında yaşanan sorunu sadece tüketime bağlaması sahadan, üreticiden ve piyasa gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu ortaya koydu.

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, katıldığı radyo programında et fiyatları ile ilgili tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Buzağı desteği ne zaman yatırılacak? 2024 Buzağı ve süt destek ödeme tarihleri belli oldu! Buzağı desteği ne zaman yatırılacak? 2024 Buzağı ve süt destek ödeme tarihleri belli oldu!

VATANDAŞIN ET TÜKETİMİ ARTTIĞI İÇİN FİYATLAR ARTTI!

Yaşanan ekonomik krizden dolayı vatandaşın et tüketimi düşerken, AKP’li Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın et fiyatlarının tüketimin artmasından dolayı yükseldiğini iddia etmesi şaşkınlıkla karşılandı. Özkaya, bununla da yetinmeyin et fiyatlarının da düşmeye başladığını ileri sürerek, kıymanın 210 liraya düştüğünü öne sürdü.

Ali Özkaya’nın, ESK’nın sözleşme yaptığı kasaplarda satılan kıyma fiyatları üzerinden et fiyatlarının düştüğünü iddia etmesi, bir milletvekili olarak vatandaşın sorunlarından ne kadar uzak ve alakasız olduğunu ortaya koydu.

Bilindiği üzere kasaplarda kıyma fiyatları 300 liranın üstünde seyrederken, sadece ESK’nın ithal ettiği kasaplık hayvanlardan temin eden kasaplarda kıyma 210 liraya satılıyor. Sözde milletin vekili olan bir milletvekilinin, üretimden kaynaklanmayan, sadece ithalattan kaynaklanan fiyatı göstererek, et fiyatları üzerinde algı yapmaya çalışması tepkiyle karşılandı.

Özkaya, radyo programında şu değerlendirmelerde bulundu: “Bir yıl öncesine göre bir rahatlama olduğu görülüyor. Örneğin geçen yıl 1100 TL olan 20 litrelik sıvı yağ bugün 455-510 TL arasında değişiyor. Yine bir çuval geçen yıl şeker 1500 TL’ydi, bugün 1000-1050 TL civarında. Burada yağ, şeker bitecek diye fazla talep oldu. Herkes yüklenince esnaf da fiyatları arttırdı. Ette de benzeri bir şey yaşandı. Et fiyatları da 2 gündür düşmeye başladı. 210 lira şu an kıyma. Daha da düşecek. Bu fiyat yükselmesi talebin çok olmasından oluyor’ diye konuştu.