Tarım Bakanlığı, piyasa ve şikayet denetimleri kapsamında alınacak kimyevi ve organik gübre numunelerinin analizi için ilgili kuruluşları yayınlayarak, ücretleri güncelledi. 

Bakanlık, konuyla ilgili bir duyuru yayınlayarak, “Gübre analizinde yetkilendirilen laboratuvarlar ve referans kuruluşları güncellenmiştir” denildi. 

Gübre Analiz ve Referans Kuruluşları ile Analiz Ücretleri Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 202/14) kapsamında protokol yapılarak yetkilendirilen analiz ve referans kuruluşları belirlenirken, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün web sayfasında gübre analizinde yetkilendirilen laboratuvarların listesi, referans kuruluşlar ve analiz ücretleri yayınlandı. 

Denetimler sırasında alınan kimyevi gübre numunelerinin analiz sonuçlarına itirazlar, referans kuruluş olarak belirlenen Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile bu kurumdan yeterlilik belgesi alan Gübretaş Gübre Fabrikaları TAŞ laboratuvarlarına yapılacak.

Denetim esnasında numunelerin analizi için gübrenin çeşidine göre analiz kuruluşlarına 236-1285 lira, referans kurumuna da 279-1420 lira arasında ücret ödenecek.

Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü

Gübre Analiz

Analiz1

Analiz2

Gübreanaliz