2022 yılı yaş çay alım fiyatları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Çay üreticisi günlerdir, yaş çay alım fiyatlarının açıklanmasını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamada, "2022 yaş çay alım fiyatlarının müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi. 

ÇAY ÜRETİCİSİNİN BEKLEDİĞİ AÇIKLAMA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GELDİ

2022 yılı yaş çay alım fiyatları ne kadar oldu? Yaş çay alım fiyatları ne kadar arttı? Yaş çay ürünü fark ödemesi desteği ne kadar oldu? Çay üreticileri günlerdir bu soruların cevaplarını merak ediyordu. Yaş çay alım fiyatı ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.  

YAŞ ÇAY ALIM FİYATI YÜZDE 73 ARTIRILARAK 3.80 TL'DEN 6.70 TL'YE ÇIKARILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamada, "2022 Yaş Çay alım fiyatlarının müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl yaş çay alım fiyatı 3,80 TL’ydi. Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73’ün üzerinde artışla 6,70 TL’ye, kilogramda 13 kuruş olan desteklemeyi de yüzde 130’luk artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.