TARIMDAN HABER ÖZEL / Ulusal Süt Konseyi, Şubat ve Mart aylarına ait 1 litre çiğ sütün üretim maliyetlerini yayınladı. Buna göre 1 litre çiğ sütün üretim maliyeti Şubat ayında 9.85 lira, Mart ayında ise 9.83 lira olarak ilan edildi.

USK'YE GÖRE ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETLERİNDE BİR ARTIŞ OLMADI!

Ocak ayı çiğ süt üretim maliyeti 9.69 lira olarak açıklanmıştı. Buna göre Ulusal Süt Konseyi’nin hesaplamalarına göre Şubat ve Mart aylarında çiğ süt üretim maliyetlerinde gözle görülür bir artış yaşanmadı.

USK ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETLERİNİ DÜZENLİ YAYINLAMIYOR!

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt üretim maliyetlerini her ayın başında yayınlarken, son dönemde üretim maliyetlerinin düzenli yayınlanmaması farklı yorumları gündeme getirmişti.

çiğ süt üretim

ŞUBAT AYININ ÜRETİM MALİYETİNİ GÜNÜNDE YAYINLAMAYAN USK MART AYININ ÜRETİM MALİYETİNİ İSE GÜNÜNDEN ÖNCE AÇIKLADI!

Şubat ayına ait çiğ süt üretim maliyetini Mart ayının ortasına gelinmesine rağmen yayınlamayan Ulusal Süt Konseyi, Tarımdan Haber’in konuyu gündeme getirmesi üzerine Şubat ayı üretim maliyetleri ile birlikte Mart ayı üretim maliyetlerini de yayınladı. Mart ayı sona ermeden, Mart ayına ait üretim maliyetlerinin de yayınlanması dikkat çekti.

ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYET HESAPLAMASINDA SAMAN, KURU YONCA, YEM VE MISIR SİLAJI KAÇ LİRA OLDU?

Ulusal Süt Konseyi, Şubat ve Mart aylarına ait çiğ süt üretim maliyetleri ile birlikte bu aylara ait yem fiyatlarını da yayınladı.

MISIR SİLAJI ARTMAZKEN SÜT YEMİ, KURU YONCA VE SAMAN FİYATLARI ARTTI!

Ulusal Süt Konseyi’nin verilerine göre Şubat ve Mart aylarında mısır silajının fiyatında fazla bir değişiklik olmazken, kuru yonca ve saman fiyatlarındaki artış ise dikkat çekti. Mısır silajı fiyatı Şubat ayında 2.2 TL/kg, Mart ayında ise 2.23 TL/kg olarak gerçekleşirken, kuru yoncanın fiyatı 5.34 TL/kg’dan 5.89 TL/kg, Mart ayında ise 6.02 TL/kg’a çıktı.

SAMAN FİYATLARI SON İKİ AYDA YÜZDE 18.5 ARTTI!

Yine aynı şekilde saman fiyatları da Şubat ayında 3.27 TL/kg’dan 3.79 TL/kg’a, Mart ayında ise 3.88 TL/kg’a çıktı.

YEM FİYATLARI YÜZDE 6.5 ARTTI

Buzağı, damızlık düve ve besilik erkek dana kaç lira? Buzağı, damızlık düve ve besilik erkek dana kaç lira?

Süt Yemi fiyatları da Ocak ayına göre yükseldi. Ocak ayında 19 HP’li süt yemi fiyatı 6.89 TL/kg iken, bu fiyat Şubat ayında 7.17 TL/kg’a çıktı. Süt yemi fiyatı Mart ayında ise fiyatlar 7.14 TL/kg’a düştü..