Kurdaki artış yem fiyatlarına hemen yansıtıldı. Yem fiyatlarına geçtiğimiz hafta 10 ile 35 lira arasında zam yapılırken, önümüzdeki hafta da yeniden 10 lira ile 25 lira arasında zam gelmesi bekleniyor. Özellikle ithal hammaddenin yoğun olduğu kanatlı yem fiyatları yapılan zamlardan daha fazla nasibini aldı. 

GÜNCEL YEM FİYATLARI (29 MAYIS)

Güncel yem fiyatları fabrika satışları, besi yemi en düşük 260 ile 270 lira olurken, süt yem fiyatları da 280 ile 290 lira oldu. Nakliye ve bayi karı ile birlikte besi yemi en düşük 320 TL, süt yemi ise 350 TL’ye çıktı. Yem fabrikaları, Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta toplantısında politika faizinde bir değişikliğe gidebileceği ve kurlarda bir düşüş yaşanabileceği beklentisi ile son günlerde kurlardaki artışı yem fiyatlarına tam olarak yansıtmamıştı. Kurların mevcut hali ile yem fiyatlarına bu hafta da zam beklenirken, kurlardaki artışın devam etmesi durumunda yeni zamlarda gündemde. 

PİYASADA KALİTELİ SÜT YEMİ 500 LİRAYA DAYANDI

Diğer yandan piyasada besi bitirme yemi 420 TL, 19 protein sığır süt yemi 490 TL'den satılıyor. Yem fiyatlarına gelen zamlarla süt üreticisi yine zararına üretim yapmaya başladı. Mayıs 15'inden itibaren çiğ süt fiyatları 7.5 TL'ye çıkarılmıştı. 

Tarım Bakanı Yumaklı'nın ithal hayvanlarla çektirdiği fotoğraf Ankara'da gündem oldu! Tarım Bakanı Yumaklı'nın ithal hayvanlarla çektirdiği fotoğraf Ankara'da gündem oldu!