Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz , 2019 ürünü arpanın alım fiyatının 1.35 TL/Kilo olarak Toprak Ürünleri Kurumu Yönetim Kurulu’na hükümetin tavsiye kararı olarak sunulacağını açıkladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Oğuz, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Yönetimi ile 2 gün süren toplantılar neticesinde iki tarafın görüşleri ve değerlendirmeleri doğrultusunda bu açıklamayı yaptığını ve bakanlık olarak hedeflerinin üreticilerimizle birlikte uzlaşı içerisinde sektörlerin gelişmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Oğuz, üreticinin fiyat belirsizliği nedeniyle ürününü gerçek değerinin altında satmak zorunda kaldığını, bu nedenle hükümet olarak üreticinin daha fazla mağdur olmaması için 2019 ürünü arpa fiyatının belirlenmesine öncelik verdiklerini söyledi.

Oğuz ayrıca; Toprak Ürünleri Kurumu Yönetim Kurulu’na yumuşak buğdayın alım fiyatının 1.40 TL/Kilo, sert buğdayın alım fiyatının 1.45 TL/Kilo ve tohumluk materyali olarak alınacak arpa ve buğday ürünlerine 0.05 TL/Kilo prim ödenmesinin önerileceğini açıkladı.