Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, bir açıklama yaparak isim vermeden Ulusal Süt Konseyi'ni eleştirdi. Kendileri için 27 Temmuz'da yapılan toplantıda alınan kararların geçerli olduğunu ifade eden Keskin, “Ulusal Süt Konseyi Sektör toplantısında Ağustos ayında geçerli olmak üzere 1.70 TL üreticinin eline geçecek fiyat olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra örgüt paylarının bölgelere göre ve her örgütün kendisinin pazarlıkla belirlenmesine karar verilmiştir” dedi.

Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatlarıyla ilgili alınan kararda üç kere değişikliğe gitmesi üreticinin tepkisini çekerken, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, yazılı bir açıklama yaparak kendileri için 27 Temmuz 2018 tarihinde tüm tarafların katılımıyla yapılan Ulusal Süt Konseyi sektör toplantısında alınan kararların geçerli olduğunu kaydetti. Keskin, açıklamasında şunları kaydetti: “27 Temmuz 2018 tarihinde tüm tarafların katılımlarıyla yapılan Ulusal Süt Konseyi Sektör Toplantısında Ağustos ayından geçerli olmak üzere 1,70 TL üreticinin eline geçecek fiyat olarak belirlenmiştir.

Yem fiyatlarında yaşanacak muhtemel artışlara karşılık Bakanlığımızca da desteklemeler ile üreticilerin mağduriyetinin giderileceği ifade edilmiştir. Bunun yanı sıra örgüt paylarının bölgelere göre ve her örgütün kendisinin pazarlıkla belirlemesine karar verilmiştir. Merkez Birliği olarak tek çaba ve mücadelemiz sadece üreticilerimiz olup, sürdürülebilir bir hayvancılık için çalışmaktır. Bu süreçte Bakanlığımızın da üreticilerimizin yanında olduğunu görmemiz bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir”