Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, Resmi Gazete'de yayınlananarak yürürlüğe giren 'Küpe Affı' ile ilgili yetiştiricileri uyardı. Yaptığı açıklamada güncellemenin önemine de değinen Başkan Kılınç, küpeleme işleminin kırkım dönemlerinde avantaja çevrilmesi önerisinde bulundu.

"YETİŞTİRİCİLER AFFI KAÇIRMAMALI"

Resmi Gazete'nin 4 Nisan 2017 tarihli sayısında yayınlanan 'Küpe Affı' ile ilgili açıklamada bulunan Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, bu yönetmeliğin yetiştiriciler açısından büyük bir fırsat olduğuna değinerek, "Güncelleme dönemlerinde birliğimiz bünyesinde görevli arkadaşlarımız sahada yetiştirici ile birebir ilgilenmekte. Yetiştiricimizin bu affı da kaçırmaması, cezalı duruma düşmemesi için belirlenen işlemleri ilk fırsatta yapması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

KIRKIM DÖNEMİ GÜNCELLEME İÇİN ÇOK İDEAL

Küçükbaş hayvanların kırkım dönemlerinin güncelleme için çok ideal olduğunu ve güncellemelerin bu dönemlerde kolayca yapılabileceğini de söyleyen Kılınç, "Hayvanların kırkıldığı aylarda güncelleme yapmak yetiştiricimiz için daha kolay olacaktır. Bu dönemler güncelleme açısından avantaja çevrilebilir. Zaten tek tek kırkımını gerçekleştirdikleri hayvanların güncellemelerini de aynı sırada yaparak bir seferde bitirilebilir. Böylelikle yetiştiriciler, hayvanlar için gerekli olan iki işlemi aynı zamanda tamamlayarak hem zamandan kar eder ve hem de daha sağlıklı işlem yapılmasını da sağlarlar" dedi.

YIL SONUNA KADAR SÜRECEK

Hayvan sahiplerinin, yıl sonu olan 31 Aralık 2017 tarihine kadar küpesiz hayvanlarına küpe takarak kayıt sistemine hayvanlarını dahil etmeleri gerektiğini hatırlatan Kılınç, "Bizler bu süreçte birlik olarak yetiştiriciye her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak yetiştiricimiz, bu aftan yararlandıktan sonra güncelleme konusunda daha dikkatli olmalı, güncellemelerini zamanında yapmalıdır. Yetiştiricilerimiz, küpesi düşen, küpe gereken hayvanları Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirmeli, kayıt sistemindeki bilgilerini sürekli güncel tutmalıdırlar" dedi.

ÜLKE HAYVANCILIĞI İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ

Açıklamasında güncellemenin önemine de değinen Kılınç, şöyle konuştu: “Yetiştiricilerin devlet destekleri ile ilgili bir mağduriyet yaşamamaları için güncelleme hayati bir önem taşıyor. Her dönem kayıtlarını güncel tutmaları en çok arzuladığımız şey. Aynı zamanda küçükbaş hayvancılığın planlanması ve bu alanda politika geliştirilmesi için kayıtların güncel tutulması ülke hayvancılığı için de çok önemli. "

TARIMDAN HABER