TARIMDAN HABER ÖZEL / Alp-Ateş firması, 13 Şubat’ta bayilere gönderdiği fiyat sirküsünde üre gübre fiyatında tonda 1350 indirim yaptı. Daha önceki fiyat sirküsünde üre gübresinin satış fiyatı 14600 TL/ton iken, bugün gönderilen fiyat sirküsünde üre gübresinin tonu 13250 TL/tona düşürüldü.

KY AGRO: YURT DIŞINDA FİYATLARDA BİR DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİL!

KY Agro Bülten Genel Müdürü Kadir Yiğit, yaptığı değerlendirmede Alp-Ateş firmasının bayi satış fiyatlarında yaptığı indirimin firmanın kendi içinde uyguladığı bir satış politikası olduğu, yurt dışına bağlı olarak bir indirim olmadığı için bu indirimin çiftçiye yansımasının mümkün olmadığını kaydetti.

YURT DIŞINDA BEKLENTİ FİYATLARIN YÜKSELMESİ YÖNÜNDE

Yurt dışında gübre fiyatlarının stabil olduğu, bir düşüş yaşanmadığını dile getiren Yiğit, hatta İran tarafında son bir ayda 65 dolar yükselmenin 5 dolar şeklinde peyderpey yükseliş olduğunu, Mısır üreticilerinin fiyatlarının ise son 13 gündür stabil olduğunu kaydetti.

İç piyasada gübre fiyatlarının tamamen yurt dışı piyasalara göre belirlendiğini vurgulayan Yiğit, yurt dışında bir düşüş olmadığı sürece iç piyasada da fiyatların düşmeyeceğini dile getirdi. Yurt dışında da fiyatların düşmesi değil yükselmesine yönelik bir beklenti bulunduğunu belirten Yiğit, “Dolayısıyla Alp-Ateş firmasının bayi satışlarına yönelik yaptığı indirim, yurt dışına bağlı bir indirim olmadığı için bunun çiftçi tarafında yansıyan bir indirim olmayacak” dedi.

Yiğit, üre gübre fiyatının iç piyasada firmalar arası değişmekle birlikte ortalama 14 bin ile 14 bin 500 lira arasında değiştiğinin altını çizdi.

Gübre Fiyat Listesi-1

ALP ATEŞ BAYİ GÜBRE SATIŞ FİYATLARI

GRANÜL ÜRE: 13250 TL/TON 

AMONYUM SÜLFAT: 7700 TL/TON

NP 20.20 (5SO3): 12500 TL/TON 

NP 20.20 (7SO3) ME: 13500 TL/TON

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama!