Çiğ sütte üretim maliyetleri yükselmeye devam ediyor. Süt üreticisinin üretim maliyeti artarken, Ulusal Süt Konseyi referans fiyatının 15 Ekim’den buyana artırılmayarak 8.5 lirada sabit tutulması, Tarım ve Orman Bakanlığının hayvancılıkta uyguladığı yanlış politikayı gözler önüne seriyor.

OCAK AYI ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİ BELLİ OLDU

Ulusal Süt Konseyi, Ocak ayına ait çiğ süt üretim maliyetini yayınladı. Aylık olarak yayınlanan üretim maliyeti verilerinde, 1 litre sütün üretim maliyetinin geçen aya göre yaklaşık 1 lira arttığı görülüyor. Aralık ayında 8.74 lira olan bir litre çiğ sütün üretim maliyeti Ocak ayında 9.69 lira oldu.

ULUSAL SÜT KONSEYİ İŞİN UCU SANAYİCİYE DOKUNUNCA ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETLERİNİ GÜNÜNDE YAYINLAMAYA BAŞLADI

İthal ette hijyen skandalı! ESK Tarım Bakanlığının hijyen yönetmeliğine aykırı et satışı yapıyor! İthal ette hijyen skandalı! ESK Tarım Bakanlığının hijyen yönetmeliğine aykırı et satışı yapıyor!

Ulusal Süt Konseyi, artık çiğ süt üretim maliyetlerini günü gününe yayınlamaya başladı. Geçmiş aylarda 2 hatta 3 ay geriden açıklanan üretim maliyet rakamları geçtiğimiz Aralık’ta daha ay çıkmadan yayınlanırken, Ocak ayı üretim maliyetleri 1 Şubat itibariyle yayınlandı. Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt üretim maliyetlerini son iki aydır düzenli bir şekilde yayınlamasının amacı, Bakanlık üzerinde baskı oluşturarak referans fiyatın biran önce güncellenmesini amaçlıyor. Referans fiyat güncellenmediği için süt sanayicisi hem üreticiden istedikleri gibi süt alamıyorlar hem de bazı zincir marketlerde süt fiyatlarına zam yapamıyorlar. Süt üreticisinin aleyhine, süt sanayicisinin lehine bir durum olduğunda çiğ süt üretim maliyetlerini 2-3 ay geriden açıklayan Ulusal Süt Konseyi’nin sanayicinin aleyhine bir durum söz konusu olduğunda ise gününde yayınlanması, yaşanan samimiyetsizliği ortaya koyuyor.

çiğ süt-4