Ulusal Süt Konseyi Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder, Başkanvekili Tevfik Keskin ve süt sanayicilerini temsilen Konsey Yönetim Kurulu üyesi Recep Ateş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi makamında ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında bakan yardımcısı M. Hadi Tunç ile hayvancılık genel müdürü Zekeriya Erdurmuş’da hazır bulundular.

GÜNDEMDE SÜT FİYATLARI VARDI 

Kalite esaslı ve pariteye göre fiyatlama, çiğ sütte mevsimsel arz-talep dengesi gibi süt sektöründeki güncel gelişmelerin değerlendirildiği ziyaretin gündeminde süt fiyatları da vardı. Çiğ süt tavsiye fiyatının belirlenme çalışmalarının önceki dönemlerde olduğu gibi Ulusal Süt Konseyi çatısı altında olması gerektiğini Bakan Pakdemirli’ye ileten Ulusal Süt Konseyi yetkilileri, ayrıca kalite bazlı çiğ süt fiyatlama modelinin de hayata geçirilmesinin önemini anlattılar.

Konu ile ilgili olarak başkan Özder şöyle konuştu “Süt sektörü çok dinamik bir sektördür. Maliyetlerdeki ani değişiklilere, arz ve talepte oluşabilecek dalgalanmalara hızlı müdahale edilmesi gerekir. Ulusal Süt Konseyi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu sayın Bakanımıza ifade ettik. Sorunların çözüm yolları konusunda kendisi ile aynı noktada olduğumuzu görmek bizleri mutlu etti.

Ayrıca Avrupa’da olduğu gibi sütün sınıflandırılması ve kaliteye göre fiyatlandırma modeline geçilmesi konuları da görüşmemizde ele alındı. Bakanlığımızın bu konuda yapmış olduğu çalışmalar bizler için çok önemli. Kalite konusunda daha önemli adımlar atılacağından eminiz.

Toplantıda, ayrıca süt piyasasındaki mevcut gelişmeler değerlendirildi. Geçtiğimiz ay USK tarafından açıklanan ve 1 Ocak tarihinden geçerli olan 2.80 TL, süt tavsiye fiyatının Nisan ayı sonuna kadar geçerli olduğu vurgulandı.