Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, terörün kanlı yüzünü bir kez daha dün akşam Ankara'da gösterdiğini, saldırının milleti büyük üzüntüye boğduğunu belirtti. Ankara'da Kızılay Güvenpark'ta, Atatürk Bulvarı'ndaki otobüs duraklarının olduğu bölgede, hareket halinde bomba yüklü bir aracın patlatılmasıyla gerçekleştirilen hain saldırının, çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Saldırının can kaybını artırmak amacıyla toplu taşım aracı hedeflenerek yapılması alçaklığı ve kalleşliği açıkça göstermektedir. Bu saldırıyı düzenleyenlerin amacı bellidir. Milletin birlik ve beraberliğini bozmak. Kanlı hesaplar tutmayacak, devletiyle milletiyle ülkemiz, bu saldırıları boşa çıkaracaktır. Birlik ve beraberliğimiz her şeyin üzerindedir. Bütün vatandaşlarımızın bu bilinçle hareket etmesi, ortak duruş sergilemesi çok önemlidir.

Terör sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Bütün devletler ve insanlık teröre karşı birlikte hareket etmeli, dünyayı terörden temizlemelidir. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”