ÖZEL HABER / Kanal 42'de geçtiğimiz Cumartesi günü canlı yayınlanan programda, “Ziraat Odaları Birliği ne işe yarar?" diye konuşan Recep Cingöz, Sungurlu Ziraat Odası ile ilgili büyük bir yolsuzluk iddiasını da gündeme taşıdı.

1 TRİLYON PARA NEREYE HARCANDI?

Şemsi Bayraktar'a seslenerek, “Sungurlu Ziraat Odası'nda bundan önceki başkanın yaklaşık 1 trilyon parayı yediği mahkemelerde şu anda, biliyor musunuz?" tepkisinde bulunan Cingöz, “1 trilyon para nereye harcandı? Delegelerin oyu satın alınmak için harcandı" dedi.

ZİRAAT ODALARINDA DELEGELER SİNDİRİLİYOR MU?

Diğer yandan Bayraktar'ın, kendisine karşı gelen delegeleri sindirdiğini iddia eden Cingöz, “Bu kadar eleştirilere rağmen siz 600 bin liralık makam arabası ile gezeceksiniz. Seçimlerde delegelere 150-200 liralık bavullar dağıtacaksınız. Sizin hakkınızda veya sizin isteğiniz dışında hareket yapan ziraat odası olursa hemen soruşturma yapma noktasına geleceksiniz. Size karşı gelenleri bu şekilde sindireceksiniz" diye konuştu.

BU SAATTEN SONRA SİZİ KİMSE BAKAN YAPMAZ!

Şemsi Bayraktar'ı temsil ettiği çiftçinin hakkını korumaya davet eden Cingöz, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizde en az 5 milyon insanın bedduasını alıyorsunuz. Ya siz de öleceksiniz. Ben de öleceğim. Bütün canlılar ölüm tadını tadacak. 100 yıl, 200 yıl yaşayan bir insan yok. Artık temsil ettiğiniz çiftçinin hakkını koruyun. Bakan arkasında dolaşarak veya herhangi bir siyasi partinin arkasında dolaşarak, siyasi ikbal gözetmenin zamanı geldi geçti. Bu yaştan sonra da sizi kimse Bakan yapmaz. Meclis'te ne cevherler var. Bakan olamıyorlar, sizi hiç yapmazlar. En azından şu günlerde çiftçinin arkasında olun da biraz çiftçiden hayır duası alın"