ÖZEL HABER / 5 milyon çiftçinin üyesi olduğu TZOB'da sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. TZOB, hiçbir meslek örgütünde olmayan yetki ile yönetilirken, Şemsi Bayraktar hakkında Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanununa aykırı davranarak görevini kötüye kullandığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. Suç duyurusu kapsamında Bayraktar'ın savunmasına başvurulması dikkat çekerken, Bayraktar ve TZOB Yönetim Kurulu üyeleri hakkında görevi kötüye kullandıkları, nüfus ve makamlarını kullanarak Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu'na uymadıkları gerekçesiyle görevden alınmaları için dava açılabilecek.

YÖNETİMİN TAMAMININ SAVUNMASI TALEP EDİLDİ

Görevi kötüye kullanma ve mahkeme kararına uymama suçlarına yönelik olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından savunması alınan TZOB Yönetim Kurulunun isimler şöyle; Ş.Şemsi Bayraktar, Hüseyin Darcan, Mehmet Latif Maskan, Mustafa Hepokur, Hasan Kozoğlu, Arslan Soydan, Mehmet Cevat Delil, Şefik Kızılca, Bekir Şinasi Özdemir, Ahmet Bahadır Sezgin ve Nejat Gamzeli.

Çiftçinin kralı: Bu yetki Bakan da bile yok! HABER İÇİN TIKLAYIN

Şemsi Bayraktar ve TZOB yönetiminin görevden alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Bitlis/Güroymak eski Ziraat Odası Başkanı Çetin Yavuz, tarımdanhaber'e çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

MAHKEMEYİ KAZANDI BİR GÜN SONRA YİNE GÖREVDEN ALINDI!

Güroymak Ziraat Odası'nın, 2014 yılında TZOB yönetimi tarafından Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu'nun 18'nci maddesinin 7'nci bendine göre kapatıldığını belirten Yavuz, kendisinin bunun üzerine mahkemeye dava açtığını ve kazandığını bildirdi. Bunun üzerine Güroymak Ziraat Odası'nın yeniden açıldığını ancak göreve başladıktan bir gün sonra yine oda meclisinin Bayraktar tarafından görevden alınarak yerine kayyum atandığını ve iki yıldır da bu kayyum tarafından odanın yönetildiğini bildiren Çetin, Ziraat Odaları Birliği'nin kanununda böyle bir uygulamanın bulunmadığını vurguladı.

BÜTÜN ODALAR SİNDİRİLMİŞ DURUMDA!

Bayraktar'ın kendisine teslim olmayan ziraat odalarını kanunsuz uygulamalarla sindirmeye çalıştığını ifade eden Çetin, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini belirtti. Çetin, şunları kaydetti: “TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'ın, Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu'nun 18'nci maddesinin 7'nci bendine göre istediği oda meclisini istediği gibi alma hakkı var. Böyle bir kanun maddesi olabilir mi? Bu kanun maddesinden dolayı da bütün odalar sindirilmiş durumda.

KEYFİ UYGULAMALARDA SINIR TANIMIYORLAR!

Bizim odamızı da bu kanun maddesine göre görevden aldılar. Mahkemeye giderek dava açtım ve kazandım. Ancak ne gariptir göreve başladıktan bir gün sonra yine görevden aldılar. Arkadaş bu ülke hukuk devleti değil mi?

KAYYUM DAHİ ATAYABİLİYORLAR!

Bizi görevden aldıkları yetmemiş gibi bir de odamıza kayyum atadılar. Ziraat Odaları Birliği Kanunu'nda böyle bir uygulama yok. Görevden alınan meclis üyelerinin yerine görev oda üyelerine verilir ve seçime götürmesi istenir. Ancak ne gariptir Ziraat Odaları Birliği Kanunu'nda kayyum atama gibi bir madde bulunmamasına rağmen odamız iki yıldır atanan kayyum tarafından yönetiliyor. Bu kanunsuzluğa göz yumamazdık. Görevi kötüye kullandıkları, nüfus ve makamlarını kullanarak Ziraat Odaları Birliği Kanunu'na uymadıkları gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturmayı kabul etti."

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin web sayfasında Ziraat Odaları listesinde Güroymak Ziraat Odası Başkanlığı'nın, TZOB yönetimi tarafından atanan kayyum tarafından yönetildiği gözle görülüyor. Bu durumda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerinin yeni bir skandalı daha ortaya çıkmış oldu. Demek ki, TZOB yönetimi, kendilerini mahkeme gibi görüp odalara kayyum dahi atayabiliyorlarmış!

Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu için TIKLAYIN