Gaziantep'in Araban Ziraat Odası'nda evrakta sahtecilik yapılarak erken emekli yapılan şahıs gündeme bomba gibi düştü. Tarım Masası programı yapımcısı Recep Cingöz, canlı yayında gündeme getirdiği olayı belgeleri ile ortaya koydu.

Peki, olay nasıl gerçekleşti?

Gaziantep'in Araban Ziraat Odası yönetim kurulunda görev yapan Hasan Işık, bizzat oda başkanının talimatıyla, üye kayıt defterinde yapılan tahrifat ile önceden ölmüş bir çiftçinin yerine geçirilerek emekli olması sağlanmış. 2950 kütük sırasına da başkası kayıt edilmiş. Bu tahrifatları da önceki kaydı daksilleyerek yapmışlar.

Araban Ziraat Odası eski genel sekreteri Merdan Gündüz, başkandan gelen bu kanunsuz teklifi reddetmiş, kendisine yapılan baskıya direnerek bu değişikliği yapmamış. İddiaya göre başkan da oğlu Özer Doğan'a veya kendisi bu usulsüzlüğü el yazısı ile yapmış veya yapmışlar.

Orijinal belgede çiftçi kütük no: 2950 olmasına rağmen emeklilikte kullanılan belgede çiftçi kütük no 19 olarak belge düzenlenmiş. Araban Ziraat Odası yönetim kurulu üyesi Hasan Işık, bu şekilde emekli olmuş.

Araban Ziraat Odası eski genel sekreteri Merdan Gündüz tarafından Araban Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş su anda tahkikat devam ediyor.