Bayraktar, Ziraat Odalarının verdiği iftar yemeğinde, Ramazan ayının bereketli olması temennisinde bulunarak, Türkiye'de tarım sektörünün önemine dikkat çekti. Tarım sektörünün dünyada enerji sektörüyle birlikte önemli bir sektör haline geldiğini ifade eden Bayraktar, “Çok değerli çiftçimiz bu ülkede yaşayanların gıda güvencesini sağlıyor, 78 milyon insanımızı doyuruyor. Yetmiyor 37 milyon turistimizi doyuruyor, yetmiyor 18 milyar dolarlık tarım ve gıda ürünleri ihracatına imza atıyor" dedi.

Tarım sektörünün sağladığı istihdamla işsizliği 2,1 aşağı düşürdüğünü belirten Bayraktar, şunları söyledi: “Sektörümüz, sağladığı istihdam ile verdiği dış ticaret fazlasıyla Türkiye'de övündüğümüz birçok sektörün de önünde yer almamıza imkan tanıyor. Çok övündüğümüz otomotiv sanayi dış ticaret açığı verirken, tarım sektörünün 5,6 milyar dolarlık dış ticaret fazlası var. Bu bakımdan tarım sektörü desteklendiğinde, gerekli tedbirler alındığında ülkemizin kalkınmasına çok daha fazla katkı sağlayacaktır. Bugün 63 milyar dolar olan gayri safi milli hasılayı önümüzdeki 10 yılda 150 milyar dolarlara taşımayı hedefliyoruz.

2014 yılını bu manada çok iyi geçirmedik. Allah böyle bir afeti bir daha vermesin. 2015 yılında da bu son gündeki yağışlar, Sakarya'da dahil olmak üzere bir çok ilimizde sel felaketine neden oldu. Bu yaraların sarılması için Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak gerekli mücadeleyi, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Allah bu musibetleri bir daha göstermesin."

“Türk çiftçisi üretiyor, bu ülke insanını hiçbir zaman aç bırakmadı"

Türk çiftçisinin ürettiğini ve bu ülke insanını hiçbir zaman aç bırakmadığının altını çizen Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Allah bu ülkeyi açlıkla imtihan etmesin. Bugün iftarımızı açarken Türk çiftçisinin ürettikleriyle açtık. Ramazan dışında da sabah, öğle, akşam yediklerimizi Türk çiftçisi sağlıyor. Bu nimetleri verdiği için Allaha şükrederken çiftçimize de teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.

Türkiye her zaman komşularına gönül kapısını değişik tarihlerde açan bir ülke oldu. İşte bugün yine kapılarını açtı ve milyonlarca mülteci Türkiye'ye geldi. Milyonlarca mülteciyi de Türk çiftçisi ürettikleriyle besliyor. Ancak, Türkiye komşuları kadar şanslı bir ülke değil. Bunu ifade etmek zorundayım. Bizim bu vatandan başka gidecek kapımız yok. Bizi bu vatandan başka doyuracak bir ülke yok. İşte bunun bilinci içinde olmalıyız. Topraklarımızın ve bu topraklarda üretim yapan çiftçimizin kıymetini bilmeliyiz. Şehitlerimizin kanları ile sulanmış ve kutsanmış bu topraklarda üretim yapan çitçimizin kıymetini bilmeliyiz.

Zaten çitçimize gereken önemi verdiğimizde neler yapabileceğini Sakarya'da görüyoruz. Son yıllarda Sakarya'da süs bitkiciliğinde, hayvancılıkta özellikle brolier tavukçuluğunda, sebze meyve üretiminde, yem bitkilerinde gelişmelere baktığımızda, çiftçimizin desteklenmesi halinde bu ülkede tarımsal üretimde mucizeler yaratabileceğini de görüyoruz."

4,5 milyon üyesiyle Türkiye'nin en büyük meslek kuruluşlarından birisi olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak çiftçinin iyi gününde de kötü gününde de yanında yer aldıklarını bildiren Bayraktar, “Her zaman yardımcı olmaya, çiftçimizin refahını yükseltmeye çalıştık. Tarım sektörünün gelişmesi noktasında önünü açmaya çalıştık. Bundan büyük onur duyuyoruz, bizler Türk çiftçisine hizmeti büyük bir ibadet olarak görüyoruz. Çok kutsal bir görev yaptığımızın farkındayız. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda Türk tarımını layık olduğu seviyelere getirmek, Türk çiftçisinin refah düzeyini yukarılara taşımaktır. Bu münasebetle kutsal ayın ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum" dedi.

İftar yemeğine, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, yeni dönem milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İnci, Zihni Açba, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, bakanlıkların bürokratları, il müdürleri, ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçiler katıldı.