ÖZEL HABER / Türkiye Tohumcular Birliği'ne (TÜRKTOB) bağlı Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği'nin (TODAB) 28-29 Mayıs tarihlerinde yapılan 9'uncu olağan genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığına TİGEM Hayvancılık İşleri Daire Başkanı Mehmet Şahin seçildi. Zooteknist bir ismin tohumculukla ilgili önemli bir alt birliğe yönetim kurulu başkanı olması dikkat çekti.

TOHUM DAĞITICILARI ALT BİRLİĞİ'NİN (TODAB) YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Başkan: Mehmet Şahin (TİGEM Hayvancılık İşleri Daire Başkanı)

Başkan Yardımcısı: Aykut Hacıoğlu (Tarım Kredi)

Sayman: Hüseyin Koyuncuoğlu (Tarım Kredi)

Üye: Ömer Güney

Üye: Aytaç Atay (Tarım Kredi)

Üye: Lokman Aydeğer (Pankobirlik)

Üye: Emre Özer (Tarım Kredi)

TODAB'ın yönetim kurulunda, tohum bayisi olarak sadece 1 isim yer aldı. Yönetimde bulunan diğer isimler Tarım Kredi (4), Pankobirlik (1) ve TİGEM (1) temsilcilerinden oluştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Dr. Vehbi Eser de yapılan genel kurulun ardından Bitki Islahçıları Alt Birliği'ne Yönetim Kurulu Başkanı olmuştu.

ÖZEL SEKTÖR VURGUSU YAPILAN SEKTÖRÜ KAMU ÇALIŞANLARI YÖNETİYOR

Tohumculuk sektöründe özel sektörü kuvvetlendirmek amacıyla çıkarıldığı iddia edilen 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu'nun gereği olarak kurulan alt birliklerin temsil makamında kamu çalışanlarının söz sahibi olması dikkat çekiyor. Devlet memurlarının, alt birliklerin yönetiminde ve yönetim kurulu başkanlığında bulunmalarında yasal olarak bir engel bulunmuyor. Ancak tohumculuk sektöründe özel sektör vurgusu yapılırken diğer yandan alt birliklerin yönetiminde kamu çalışanlarının etkin olması Tohumculuk Kanununa karşı büyük bir çelişki olarak görülüyor.