TÜRKŞEKER'den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk sanayi kuruluşlarından biri olan TÜRKŞEKER, (Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.) şeker pancarı üretimini yıllardır “Sözleşmeli Tarım” ilkesi ile yapmıştır. TÜRKŞEKER çiftçimize sadece pancar yetiştirme konusunda değil, sahada görev yapan ziraat mühendisleri vasıtası ile hem diğer bitkisel ürünlerin yetiştirilmesinde, hem de hayvancılığın gelişmesinde öncülük ederek büyük katkı sağlamıştır.

Çiftçiye Finansal Destek

TÜRKŞEKER, “Sözleşmeli Tarım” ile pancar üretimi esnasında tohum ve gübre desteği başta olmak üzere; çiftçinin nakde en çok ihtiyaç duyduğu dönemde, yaptığı ayni ve nakdi avans ödemeleri ile çiftçimize büyük destek sağlamıştır.

İstihkak Yaş Pancar Posası ile Çiftçiye Destek

Şeker üretimi esnasında yan ürün olarak elde edilen yaş pancar posası, üreticiler ile yapılan sözleşmede belirtilen oranda bedelsiz olarak dağıtılmış ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlamıştır.

Saklama Ömrünü Uzatmak İçin Yaş Pancar Posası Tesisleri Kurulmuştur

Olumsuz kış şartlarında hayvancılık yapan üreticilerimize daha uygun fiyatla kaliteli yaş pancar posası verebilmek için tüm fabrikalarımızda paketleme tesisi kurulmuştur. Bu sayede çiftçilerimize; ihtiyacı olan yaş pancar posasını, haksız kazanç elde edilmesine meydan vermeyecek şekilde aracısız olarak doğrudan temin etme imkanı sağlanmıştır.

2019/2020 üretim döneminde bedelsiz yaş pancar posasının %90’ı dağıtılmış olup, kalan kısmının ise hiçbir çiftçimiz mağdur edilmeden dağıtımına devam edilmektedir. 

Yaş Pancar Posasında Uygun Fiyat ve Kış Hazırlığı

Kampanya başından itibaren bedelsiz olarak verilen yaş pancar posasına ilaveten, 100 Bin tonun üzerinde yaş pancar posası besicilerimize uygun fiyatla satılmıştır.

Geriye kalan ve üretilecek olan yaş pancar posası paketlenmek suretiyle, piyasada oluşması muhtemel fiyat artışlarını önlemek için stoklarda muhafaza edilmektedir.

Ayrıca, kış şartlarında üreticilere ihtiyaçları olan yaş pancar posasını kendi bölgelerinden uygun fiyat ve kalitede temin etme imkanı sağlanacaktır. Bu kapsamda paketlenmiş yaş pancar posası fiyatları 500 Kg için 150 TL, 750 Kg için 200 TL, 1000 Kg için ise 250 TL olarak belirlenmiş olup; sadece besicilik belgesi olan üreticilere verilecektir."