Söke Ziraat Odası Sarıkemer Delegesi Muzaffer Kovancı, pamuk fiyatlarının Türkiye ile dünya piyasası arasında 12 TL fark bulunduğunu, Türkiye’de fiyatların daha düşük olduğunu belirterek, “Pamukta dünya fiyatları ile Türkiye fiyatları arasındaki 12 TL'lik makasın bir an önce kapatılması gerekiyor. Nisan ayında tarlaya nasıl gireceğimizi düşünüyoruz" tepkisinde bulundu.

MAHLIÇ PAMUK FİYATI NE KADAR?

Amerikan Memphis Borsası'nda mahlıç pamuk fiyatlarının 61 TL bandında olduğunu belirten Muzaffer Kovancı Türkiye'de fiyatların 50 TL'ye dahi ulaşmadığını hatırlattı.

TARİŞ PAMUK FİYATLARINA ACİLEN YÜKSELTMELİ!

TARİŞ'in pamuk fiyatlarını 49 TL’ye çıkardığını, tüccarın ise pamuğu 48 TL'den aldığını dile getiren Kovancı, üretici açısından 48 TL'ye tüccara pamuk satmanın daha avantajlı olduğunu kaydetti. TARİŞ kesintilerinin kilogram başına yaklaşık 3 TL olduğunu ifade eden Kovancı, bu sebeple üreticilerin de ürünlerini satmak için tüccara yöneldiğini dile getirdi.

TZOB buğdayın kilogram maliyetini hesapladı: 10,87 TL! TZOB buğdayın kilogram maliyetini hesapladı: 10,87 TL!

ÇİFTÇİNİN GÜVENİ SIFIRA DÜŞTÜ! ZİRAİ İLAÇ BAYİLERİ BİLE VERESİYE ÜRÜN VERMİYOR!

TARİŞ'in pamuk fiyatlarını acilen yukarı çekmesini istediklerini belirten Kovancı, "Zor bir süreç içindeyiz. Eskiden üreticiye zirai ilaç bayileri ve Petrol Ofisi bayileri 1-2 ay veresiye ödemeli ürün veriyordu. Şimdi peşin istiyorlar. Çiftçi güvenini yitirmiş durumda. Bunun en büyük nedeni de maliyetin çok altında pamuk satarak borçlanmamızdan kaynaklanıyor. Çiftçinin güveni sıfıra düştü”