TÜRİB’de geçtiğimiz hafta hububat fiyatları nasıl bir seyir izledi? Ekmeklik ve makarnalık buğday ile arpa ve mısır fiyatları ortalama kaç liradan işlem gördü? TÜRİB’in yayınlanan haftalık bülteninde hububat piyasalarının genel seyri hakkında bilgiler verildi.

Elektronik ürün senedi piyasasında hububat fiyatlarının haftalık seyri şu şekilde gerçekleşti:

Tarım ürünlerinin işlem gördüğü Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) Piyasasında işlem hacminde öne çıkan Arpa, Buğday ve Mısır ürünleri için fiyat gelişimi şu şekilde gerçekleşti:

EKMEKLİK BUĞDAY 

-Buğday Ekmeklik: En çok işlemin gerçekleştiği "Buğday Ekmeklik Kırmızı Diğer 3.Sınıf" ürünler; 7 Ağustos Pazartesi 6.80 TL/kg'den açılmış ve ağırlıklı ortalama fiyatı 7.04 TL/kg, 11 Ağustos Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 7.43 TL/kg olmuştur. Tüm Ekmeklik Buğday ürünlerinde haftalık işlem ortalaması ise 7.35 TL/kg olarak gerçekleşmiştir.

MAKARNALIK BUĞDAY

-Buğday Makarnalık: En çok işlemin gerçekleştiği "Buğday Makarnalık Düşük Vasıflı" ürünler; 7 Ağustos Pazartesi 8.30 TL/kg'den açılmış ve ağırlıklı ortalama fiyatı 8.26 TL/kg, 11 Ağustos Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 8.16 TL/kg olmuştur. Tüm Makarnalık Buğday ürünlerinde haftalık işlem ortalaması ise 8.56 TL/kg olarak gerçekleşmiştir.

TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme! TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme!

MISIR

-Mısır:   1 Ağustos’ta 2023 hasatı başlayan mısırda ilk işlem Cuma günü gerçekleşti. İşlemin ağırlıklı ortalama fiyatı 5.90 TL/kg olmuştur.

ARPA

-Arpa: Pazartesi 6.23 TL/kg'den açılan ve ağırlıklı ortalama fiyatı 6.07 TL/kg olan Arpa'nın Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 6.03 TL/kg olmuştur. Haftalık işlem ortalaması ise 6.05 TL/kg'den gerçekleşmiştir.