Devrekani İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Tarımda Su Kullanımın Etkinleştirilmesi Programı" kapsamında eğitim toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Devrekani İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Altıkulaç, Ziraat Odası Başkanı Orhan İshakbeyoğlu, köy muhtarları ve üreticiler katıldı. Toplantıda konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Altıkulaç, "Kulaksızlar Baraj Sulaması ile 51 bin dekar alanda arazi toplulaştırması ile basınçlı sulamaya geçilmiştir. Sulama alanındaki toplulaştırma öncesi ortalama parsel büyüklüğü 3,1 da iken toplulaştırma sonrası 13,5 da alana çıkmıştır. Modern sulama yöntemlerine geçilmesi ile ilçede hayvancılık için gerekli kaba yem ihtiyacı sulu tarım ile giderilmiş olacak ve ilçemizde hayvancılığın gelişimine ivme kazandıracaktır. İlçemizden 2017 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları kapsamında 67 adet işletme sahibi ile sözleşme imzalanarak bu işletmelere yüzde 50 hibe ile basınçlı sulama ekipman alımında katkı sağlanacaktır" ifadesini kullandı.

Daha sonra, Ziraat Mühendisleri Ali Ortaakarsuci ve Sertaç Oktay, tarımsal sulamanın önemi, bitkilerin su ihtiyacı, sulama suyu miktarı ve sulama zamanının belirlenmesi, damla sulama sistemi ve üstünlükleri, yağmurlama sulama sistemi ve üstünlükleri, drenajın tanımı ve alınması gerekli tedbirler konusunda sunum eşliğinde bilgilendirme yaptı.

Kaynak: Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü