Aydın Kuşadası'nda 07-10 ve 10-13 Ocak 2016 tarihleri arasında iki grup halinde gerçekleştirilen toplantıya Genel Müdür İrfan Güvendi, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Karakaya, Genel Müdür Yardımcıları Sefa Çağlayan, Kazım Çalışkan ve Mahmut Güngör katıldı.

Toplantının ikinci gününde Merkez Birliği Genel Müdürü İrfan Güvendi katılımcılara Tarım Kredi Kooperatifleri'ndeki çalışmalar, yeni politikalar ve projeler hakkında kapsamlı bilgi verdikten sonra tohumculuğun ülkemiz ve kooperatifler açısından stratejik önemini anlattı. Tareks'in Tarım Kredi için çok önemli olduğunu vurgulayan Güvendi, yüksek verimli, kaliteli yeni çeşit geliştirilmesi ve çiftçi gelirinin artırılması için daha fazla Ar-Ge çalışmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

07-10 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen ilk grup toplantıda Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Güngör; Tarım Kredi Kooperatifleri çalışmalarının ve iştiraklerin kooperatif ortakları açısından önemini vurgularken 10-13 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen ikinci grup toplantıda da Genel Müdür Yardımcıları Kazım Çalışkanve Sefa Çağlayan; Tarım Kredi Kooperatifleri'nde yeni kurumsal gelişmeler ile tedarik ve pazarlama politikaları hakkında bilgi verdiler.

Tareks Genel Müdürü Burhanettin Topsakal'ın şirketin faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdiği ve teknik sunumların yapıldığı toplantıda Tareks Genel Müdür Yardımcısı Kamil Yılmaz da Dünya ve Türkiye tohumculuk endüstrisindeki gelişmeler, şirketin tohumculuk çalışmaları, Ar-Ge, deneme faaliyetleri, son yıllarda yapılan teknik alt yapı yatırımları ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Diğer yandan şirket yetkilileri ve uzmanlar tarafından da üretim, ıslah ve bitki türü bazında çeşit tanıtımları yapıldı.

İlk grupla yapılan toplantının sonunda Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Güngör, 2.grupla yapılan toplantının sonunda ise Genel Müdür Yardımcısı Sefa Çağlayan moderatörlüğünde soru-cevap şeklinde tohumculuk konusunda genel bir değerlendirme yapıldı.

Yeni danelik çeşitler yüksek verimleriyle göz doldurdu

Toplantıda, Tareks tarafından geliştirilen yeni danelik ve silajlık hibrit mısır çeşitleri, yüksek verim ve geniş adaptasyonları ile dikkat çekerken bu çeşitlerin uluslararası küresel şirketlerin çeşitleri ile rekabet edebileceği katılımcılar tarafından da görüldü. Toplantıya ülkemizin farklı bölgelerinden katılan kooperatif müdür veya yetkililerinin şikayet, talep ve sıkıntıları dinlenerek gerekli çalışmalar yapıldı.

Toplantıda Strateji Geliştirme ve Teşkilatlandırma Daire Başkanı ve Tareks Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Doğan, Başkan Vekili Mücahit Çetin, İzmir Bölge Müdürü M.Tevfik Ongun, Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın, Üretim ve Değerlendirme Müdürü Muammer Alay, Tedarik ve Pazarlamadan Sorumlu Bölge Müdür Yardımcıları, Bölge ve kooperatiflerden ilgili çalışanlardan oluşan yaklaşık 450 kişi hazır bulundu.

Toplantının sonunda Genel Müdür Yardımcıları Kazım Çalışkan ve Sefa Çağlayan'ın da katılımıyla katılımcılar şirketin Balıkesir/Altınova'da yer alan Mısır Tohum İşleme ve Paketleme Tesislerini ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgi aldılar. Ziyarette katılımcılara Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen hibrit mısır çeşitleri tanıtılırken özellikleri üzerine de bilgi verildi.