TARIMDAN HABER ÖZEL / TMO, Haziran ayında sanayiciye mısır satışına devam edecek. Buğday ve arpa satışını durduran TMO, mısır satış fiyatını ise güncelledi. Mayıs ayında 2023 mahsulü mısırı 7610 TL/tondan satan TMO, aynı mısırı Haziran ayında 7700 TL/tondan satacak.

MISIR FİYATI TONDA 90 LİRA ARTIRILDI

TMO, 2022 mahsulü mısır fiyatını da 90 lira artırarak, 7110 TL/tondan 7200 TL/tona çıkardı.

TMO’dan yapılan açıklamada, “Kuruluşumuz stoklarında bulunan 2022 mahsulü mısır kişi ve kuruluş ayrımı olmaksızın peşin bedel mukabili serbest olarak, 2023 mahsulü mısır kullanıcısına [kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapanlara (beyaz et, yumurta) ve yem fabrikalarına] peşin bedel mukabili serbest olarak 05 Haziran 2024 tarihinden itibaren satışa açılmıştır” denildi.

Haziran ayı satış talimatı ile satışa açılan TMO deposunda stoklu mısırın tamamının ödemesi peşin olarak kredi kartı ile yapılabilecek. Yeni Satış Platformu üzerinden satışı yapılacak ELÜS stokları Haziran ayında platform üzerinden alınacak talepler doğrultusunda dağıtılacak. Satışa açılan mısır için son para yatırma, son teslim ve ELÜS’ler için takas tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

Çiftçi isyanda! 'Bir kilo buğdaya bir bardak çay içemiyoruz' Çiftçi isyanda! 'Bir kilo buğdaya bir bardak çay içemiyoruz'

ELÜS Hububat Stokları (Başvuru ELASP)

ELÜS Stokları İçin Platform Talep Toplama Tarihi : 05 – 11 Haziran 2024

TÜRİB Takas Son İşlem Tarihi : 28 Haziran 2024 (dahil)

Tmomısır